Bakan Varank: Son İki Çeyrekte Güçlü Toparlanma Bekliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: "Coronavirüs tedbirlerinin uygulanması ve salgının azalmasıyla son iki çeyrekte güçlü toparlanma bekliyoruz." dedi.

01.06.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-12:13) Bakan Varank: Son İki Çeyrekte Güçlü Toparlanma Bekliyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: "İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi mayısta dip seviyeden döndü. Üretim için oldukça sevindirici."dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin mayısta dip seviyeden döndüğünü bildirerek, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulması ve salgının azalmasıyla son iki çeyrekte güçlü toparlanma bekliyoruz." dedi.

Varank, Twitter üzerinden, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) mayısta bir önceki aya istinaden 7,5 puan artarak 40,9'a yükselmesine yönelik açıklama yaptı.

Endeksin mayısta dip seviyeden döndüğüne vurgu yapan Varank, "Düşüşün hız kesmesi, sektörel toparlanma ve beklentilerin iyileşmesi, üretim için oldukça sevindirici. Kovid-19 tedbirlerine uyulması ve salgının azalmasıyla son iki çeyrekte güçlü toparlanma bekliyoruz." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal