Bakan Selçuk'tan Emekli Promosyonlarına İlişkin Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Coronavirüs tedbirleri kapsamında emekli promosyonunda taahhüt şartını geçici olarak kaldırdık." ifadelerini kullandı.

19.03.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-17:18) Bakan Selçuk'tan Emekli Promosyonlarına İlişkin Açıklama

Bakan Selçuk, “Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında emekli promosyonunda taahhüt şartını geçici olarak kaldırdık” şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli promosyonunda taahhüt şartının geçici olarak ikinci bir duyuruya kadar kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Selçuk, “Yeni tip coronavirüse karşı aldığımız bu önlem sayesinde risk grubunda olan emeklilerimizin ve hak sahiplerinin promosyon taahhüdü için ayrıca bir işlem yapmasına ya da bankaya gitmesine gerek olmayacak.” ifadelerini kullandı.

PROMOSYONDA TAAHHÜT ŞARTININ KALDIRILMASI İÇİN BANKALARA YAZI YOLLANDI

Bakan Selçuk, “2020-2023 dönemi için imzalanan protokol gereği, emeklilerimiz ve hak sahiplerinden taahhütname onayı almadan promosyon ödemesi yapılamıyordu. Taahhüt şartını kaldırmaları için tüm bankalara yazı gönderdik.” diye konuştu.

“KAMU BANKALARIMIZ 76 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİLERİMİZE AYLIKLARINI EVLERİNDE ÖDEYEBİLECEK”

Aylığını farklı bankaya taşımak isteyenlerin aktarma yapabileceğini de ifade eden Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni koronavirüse karşı açıkladığı tedbir paketi kapsamında da kamu bankalarımız, 76 yaş üzerindeki emeklilerimiz talepte bulunursa, aylık ödemelerini evlerinde yapacaklar.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal