Bakan Selçuk: Giresun'da Selden Etkilenenlere 2,5 Milyon TL Kaynak Aktaracağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Giresun'daki sel felaketiyle alakalı, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon lira kaynak aktaracaklarını açıkladı.

25.08.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-12:34) Bakan Selçuk: Giresun'da Selden Etkilenenlere 2,5 Milyon TL Kaynak Aktaracağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Giresun'da sel afetinden etkilenen vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracaklarını belirtti.

Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, 22 Ağustos tarihinde meydana gelen sel ve heyelan afetinden etkilenen vatandaşlar için bütün kaynakların seferber edildiğini bildirildi.

Meydana gelen her türlü doğal afetin ardından vatandaşları tek başına bırakmadıklarını, maddi-manevi gereken tüm desteği verdiklerinin altını çizen Bakan Selçuk, 'Giresun'da sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktaracağız.' bilgisini aktardı.

Bakan Selçuk, Bakanlığa bağlı psiko-sosyal destek (PSD) görevlilerinin hadisenin meydana geldiği andan itibaren sahada faaliyetlere başladığını anımsatarak, 60 kişilik ekip ve iki mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracının hizmet sunduğunun altını çizdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri de aktaran Bakan Zehra Selçuk, 'Vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz ve 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracımız, Giresun'a bağlı Dereli ve Tirebolu ilçeleri ile civar köylerde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca kayıp vatandaşlarımız için arama faaliyetleri devam ederken, kayıp ve vefat edenlerin yakınlarına PSD ekiplerimiz gerekli tüm desteği sunuyor' diye konuştu.

Zehra Zümrüt Selçuk, felaketten etkilenen vatandaşların acısını hafifletmek için başta psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacı olmak için kurulan görevlilerin tüm gücüyle çalıştığına vurgu yaparak, 'Ekiplerimiz vatandaşımız ile bire bir temasa geçiyor. Yapılan çalışmalar ve incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi hanelerimizin sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmasını sağlayacağız' bilgisini aktardı.

Selçuk, felaket sonucu yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına taziye dileklerini iletti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal