Bakan Selçuk: 'Evde Bakım Aylığı ile Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri Bayramdan Önce Yapılacak'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemeleri bayramdan önce yapılacak' açıklamasında bulundu.

25.07.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-09:55) Bakan Selçuk: 'Evde Bakım Aylığı ile Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri Bayramdan Önce Yapılacak'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve yaşlı vatandaşlara ailelerine bayram öncesi ekonomik destek olmak için evde bakım aylığıyla yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerinin Kurban Bayramından önce yapılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, bu sene Kurban Bayramının 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk gelmesi sebebiyle evde bakım aylığıyla yaşlı ve engelli aylıklarının ödeme tarihlerini öne aldıklarını bildirdi. Bakan Selçuk, yaşlı ve engelli aylık ödemelerinin peşin olarak her ayın 5'i ile 9'u arasında ödendiğini anımsatarak, 'Bu yıl mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle Ağustos ayı ödemelerini öne çektik. Herkes için tek bir günde, 29 Temmuz'da ödemeleri yapacağız' ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, evde bakım ödemelerinin de 29 Temmuz tarihinde yapılacağını bildirdi.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARINDAN 1,4 MİLYON VATANDAŞ FAYDALANACAK

Bakan Selçuk, Ağustos ayı engelli ve yaşlı aylıklarından 768 bin yaşlı, 636 bin engelli olarak toplamda 1,4 milyon vatandaşın yararlanacağını ifade ederek, '2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin 2019 yılında vatandaşlarımıza yaklaşık 10 milyar TL ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl bu tutarın yaklaşık 12 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

EVDE BAKIM AYLIĞINDAN 535 BİN VATANDAŞ FAYDALANACAK

Evde bakım hizmeti ödemelerinden de 535 bin engelli vatandaşın yararlanacağının altını çizen Bakan Zehra Selçuk, toplamda 827 milyon lira ödeme yapılacağını belirtti.

Ödemelerin bütün engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olmasını dileklerini belirten Bakan Selçuk, 'Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal