Bakan Selçuk: 86 Firmada 156 Ürün Denetimi Yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yılın ilk yarısında kişisel koruyucu donanımlarda 12 ayrı şehirde 86 firmada 156 ürün kontrolü yapıldığını açıkladı.

21.08.2020-09:28 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-10:21) Bakan Selçuk: 86 Firmada 156 Ürün Denetimi Yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, personellerin sağlığı ve güvenliği için şahsi koruyucu donanımların piyasa gözetimi ve kontrolü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bakan Selçuk, yapılan kontrollerde 43 ayrı üründe uygunsuzluk, 13 tane üründe de güvensizlik belirlendiğini ifade ederek, 'Uygunsuz olan ürünler ile ilgili gerekli idari işlemleri yapıyoruz. Denetimler kapsamında kişisel koruyucu donanımların (KKD) uygunsuz üretim, dağıtım, satış ve kullanımının engellenmesi için ürünleri uygunsuz bulunan üreticilere idari yaptırım uygulanıyor' diye konuştu.

Solunum koruyucuları alanında yerli üreticilerin Ar-Ge faaliyetlerine desteklemek vermek için laboratuvarların yetkilendirme aşamalarının başladığını anımsatan Bakan Selçuk, belgelendirme sürecinin kısaltılarak iç pazar gereksiniminin karşılanması ve dış satımın arttırılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Bakan Zehra Selçuk, salgın süresince artan ihtiyaç nedeniyle KKD üretmek isteyen üreticilere güvenli ve uygun üretim meselesinde teknik destek sağlandığının altını çizerek, uygun olmayan pek çok ayrı çeşit maskeye ‘KKD değildir’ yazısı verildiğini belirtti.

Üreticilerin şahsi koruyucu donanımların üretimi esnasında dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Bakan Selçuk, 'Kişisel koruyucu donanımların seçiminde, ürünlerin standartlara uygun olmasına dikkat edilerek İSG profesyonellerinin ve çalışanlarının görüşleri dikkate alınmalı. Biz bakanlık olarak, iş sağlığı ve güvenliğinde insanı merkeze alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi.

Üreticilerin dış satım yapabilmeleri için gereken belgeler elde edilerek, KKD üretimi yapmak isteyen girişimcilere ve üreticilere üretimin yapılma şeklini, belgelendirme süreçleriyle akalı gerekli bilgilendirme Bakanlık aracılığıyla gerçekleştiriliyor yapılıyor. Bu çerçevede CİMER, resmi yazı ve KKD İhbar Şikayet Hattı‘na yapılan bilgi edinme müracaatlarına solunum koruyucular ve koruyucu tulumlarla alakalı yanıt veriyor.    

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal