Bakan Pekcan: Şu Anda Neredeyse 7 Bin 400 Firma Daha İnceleme Altında

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla şu anda yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunmalarını istedik." dedi.

03.04.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-14:39) Bakan Pekcan: Şu Anda Neredeyse 7 Bin 400 Firma Daha İnceleme Altında

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla şu anda yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunmalarını istedik." dedi.

Bakan Pekcan, daha öncesinde de pek çok kez açıkladığı gibi coronavirüs salgınını fırsat görüp fahiş fiyat uygulayan işletmelere denetlemelerine sıkı bir şekilde devam ediyor.

Ticaret Bakanlığınca, bu fırsatçılar adeta göz açtırılmıyor. 

Yaşadığımız bu zorlu süreçte devlet, vatandaşı mağdur etmemek adına ellerinden gelen gayretle önlem ve destek çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen 11. İstişare Kurulu toplantısı, coronavirüs (Covid-19) gündemiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında düzenlendi.

Ticaret Bakanlığından gelen açıklamada, video konferansla yapılan toplantıya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın da katıldı.

Pekcan, toplantıda Bakanlık olarak coronovirüsle ilgili alınan önlemleri anlatırken, sivil toplum kurumları da coronavirüsün sektörler üzerindeki etkilerini, istek ve tavsiyelerini anlattı.

Toplantıda İstişare Kuruluna çok önem verdiğini dile getiren Bakan Pekcan, bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan coronavirüs pandemisiyle mücadelede önceki dönemlerdeki gibi STK’lerin fikir ve tavsiyelerini, isteklerini Ticaret Bakanlığı olarak dikkate almayı sürdüreceklerini belirtti.

Pekcan, ihracatta 2020 senesine oldukça iyi başladıklarını fakat coronavirüs etkisiyle mart ayında beklenildiği gibi gerileme görüldüğünü anımsatarak, bunu gidermek için temassız ticaret uygulamasını uygulamaya aldıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sanayici, üretici, tacir, esnaf, ihracatçı ve pek çok sektörü iöinde barındıran destek paketinin sektörler tarafından da oldukça olumlu karşılandığını ifade eden Pekcan, "Önceliğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da hep altını çizdiği gibi üretim ve ihracatın sürekliliği ve istihdamın muhafaza edilmesi." diye konuştu.

Bakan Pekcan, bu sürecin el, kuvvet birliği ve dayanışma ile hep birlikte atlatılacağına inancının tam olduğunun altı çizilerek, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet ve özel sektörün iş birliğine en güzel örnek bizim İstişare Kurulu toplantılarımızdır. Bu toplantıların kilit bir rol oynadığına inanıyorum. Koronavirüs pandemisinin ticaret hayatımıza olumsuz etkisini en aza indirmek ve bu sürecin ardından geçiş sürecini de en hızlı şekilde atlatarak, yeni dönemde başarılarımız için atılması gereken adımların belirlenmesinde STK’lerin görüş ve önerileri bizim için çok değerli. Bakanlığımız ve STK’lerimizin beraberce yapacakları veri analizleri, hedeflerimize ulaşma yolunda önemli katkı sağlayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla açıklanan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destekler sebebiyle teşekkür eden Bakan Pekcan, bunun dar gelirli vatandaşlara destek olma hususunda oldukça önemli bir kampanya olduğunu ve STK mensuplarında da destek olmalarını beklediklerini ifadelerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal