Bakan Pekcan Duyurdu! İhracatta Rekor Kırıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı ihracat rakamlarına yönelik sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

01.12.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-17:29)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı ihracat rakamlarına yönelik sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, 'Kasım ayında ihracatımız geçen senenin aynı ayına göre yüzde 9,49 yükselerek 15 milyar 532 milyon dolara çıktı. Bu şekilde geçen ay itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek Kasım ayı ihracat değerine ulaştık.' ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan açıklamalarının devamında şöyle dedi:

CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEĞİ

Son 12 aylık ihracatımız yüzde 7,8 yükselme ile 168 milyar 77 milyon dolara çıkarken, bu rakam da Cumhuriyet tarihinde ulaştığımız en yüksek yıllık ihracatımız oldu. Kasım ayında ithalatımız geçen senenin aynı ayına göre yüzde 21,5 azalarak 16 milyar 136 milyon dolar seviyesine indi.

İHRACATIN İTHALATI KARŞILAMA ORANI YÜZDE 96,3'E ÇIKTI

2017 senensinin Kasım ayında yüzde 69 olarak gerçekleşen ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı ise 2018'in Kasım ayında yüzde 96,3 düzeyine çıktı. Kasım ayı itibarıyla milli paramızla ihracat işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı 174 olurken aynı dönemde 110 ülkeyle ithalat işlemlerimizi Türk Lirası ile yaptık.

ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMA SAYISI 1 MİLYON 896 BİN

Ülkemizde faaliyet gösteren firma sayısı Kasım ayında 1 milyon 896 bine çıktı. Bu senenin başından beri açılan yeni firma sayımızın 99 bin yükselmesi, ticaret erbabımızın güçlü ekonomimize duyduğu güvenin bir göstergesidir.

KAMU-ÖZEL-STK İŞBİRLİĞİYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bakanlık olarak yeni dönemde yüksek katma değerli; teknolojiye, tasarıma ve markalaşmaya dayalı ihracatın teşvik edilmesini ve böylece ülkemizi yüksek gelirli ülkeler sınıfına eriştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin dış ticaretteki gücünü yükseltmek için kamu-özel-STK iş birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal