Bakan Pakdemirli: Türkiye, Tarımla İlgili Önemli Başarıya Daha İmza Atmak Üzere

Tarım ve Orman Bakan Pakdemirli, geçtiğimiz hafta devreye koyulan 'Dijital Tarım Pazarı'nın önemine işaret ederek, "Uluslararası örgütlerin hepsi bununla ilgili bizden sunum aldı. Türkiye gerçekten tarımla ilgili önemli bir başarıya daha imza atmak üzere" diye konuştu.

06.05.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-15:07) Bakan Pakdemirli: Türkiye, Tarımla İlgili Önemli Başarıya Daha İmza Atmak Üzere
Tarım ve Orman Bakan Pakdemirli, geçtiğimiz hafta devreye koyulan 'Dijital Tarım Pazarı'nın önemine işaret ederek, "Uluslararası örgütlerin hepsi bununla ilgili bizden sunum aldı. Türkiye gerçekten tarımla ilgili önemli bir başarıya daha imza atmak üzere" diye konuştu.

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, çiftçi ile üreticiye ihtiyaç olan hususlardaki bilginin internet üzerinden yayınlanacak ders ile eğitim videolarıyla verilmesi hedeflenen 'Tarım Orman Akademi'de ilk dersi, Bakan Pakdemirli yaptı. Bakan Pakdemirli, ilk derste ayrıntılarıyla 'Dijital Tarım Pazarı'nı ve avantajlarını paylaştı. Geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan ve devreye koyulan 'Dijital Tarım Pazarı'nın bütün alıcılar ve üreticilerin online olarak ulaşabileceği platform olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, bu yeni sistemle hem üreticinin hem tüketicinin hem de gıdayla ilgili her kesimin daha kazançlı olacağını belirtti.

DİJİTAL TARIM PAZARI'NA 'HER KİM OLURSAN OL GEL'

Pakdemirli, sözleşmeli üretim platformunun toplumun her kesimine açık olduğunun altını çizerek, "Mevlana misali, 'Dijital Tarım Pazarı'na her kim olursan ol gel' diyoruz. Bu, tüm yapılanları tek bir yerde toplayıp daha verimli hale getirmeye çalışan bir sistemdir. Burada herkese yer var. Dijital Tarım Pazarı'nda üretici ürününü değer fiyattan satmak istiyor, tüketici de ürünlerini daha uygun fiyata almak istiyor. Böylelikle iki taraf da günün sonunda birbirinden memnun ayrılıyor. Arz ve talep buluşuyor, tohumdan çatala kadar olan zincirin hem takibi hem planlaması hem daha sağlıklı yürümesi hem de gıda zayiatından da kurtulmuş oluyoruz. Dijital Tarım Pazarı'ndaki ana mantığımız şu; üreticinin yanında olan her kim varsa biz de onların yanındayız. Buradaki tüm paydaşların da bunu bilmesini ve anlamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

'ÖRNEK OLUYOR'

'Dijital Tarım Pazarı'nın daha bir haftadır uygulamaya alınmasına rağmen dünya ülkelerinin de dikkatini çektiğini dile getiren Pakdemirli, Türkiye'nin ciddi bir başarıya imza atacağını belirtti. Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası örgütlerin hepsi bununla ilgili bizden sunum aldı. Bunu örnek alacaklarını söyleyerek de attığımız adımları takip etmek istediklerine dair de bize bilgi verdiler. Yani Türkiye gerçekten tarımla ilgili önemli bir başarıya daha imza atmak üzere. Ancak dediğim gibi bu platform bizim değil. Bu platform sizlerin platformu. Ancak sizler bu platformun bir parçası 'Dijital Tarım Pazarı'nı kullananlar olduğunuz sürece ve buradaki işlemler derinleştiği sürece, burası son derece başarılı olacak ve buranın paydaşı olan herkes dünden daha fazla gelir kazanacak."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal