Bakan Pakdemir Açıkladı; Fahiş Fiyatlara Ceza Kesiliyor

Sebze ve meyve fiyatlarında son zamanlarda meydana gelen fahiş fiyatlara yönelik -konuşan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Fahiş fiyat varsa gerekli cezaları kesiyoruz' açıklamasında bulundu.

30.01.2019-13:55 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-13:45) Bakan Pakdemir Açıkladı; Fahiş Fiyatlara Ceza Kesiliyor

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarında meydana gelen pahalılığa yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, 'Fahiş fiyat varsa gerekli cezaları kesiyoruz'dedi. 'Küçükbaş hayvan sayısını 85 milyona çıkaracağız" ifadelerini kullanan Bakan Pakdemirli, '2022'de küçükbaş hayvan ihraç eder hale geleceğiz' açıklamasını yaptı.

HER GÜN DENETLENİYOR

Bakan Pakdemirli, en güzen denetimin vatandaş tarafından yapıldığını ifade ederek, 'Fiyatlar mevsim normallerinde değil. Piyasalarda her gün daha fazla denetim yapıyoruz. Özellikle en güzel denetim vatandaşın denetimidir. Vatandaş bakacak, mevsimi olmayan meyve sebze pahalıysa mevsime göre tüketim yaparsa ürünlerde dengeleme oluşacaktır. Hangi market ucuzsa ürünleri oradan almaya yönelirse fiyatlar dengeye ulaşır. Fahiş fiyat varsa gerekli cezaları kesiyoruz. Sebze meyve gıda artışları düşük olur. Yıl içerisinde birbirini dengeliyor. Enflasyona olan olumsuz katkıları şu an için öyledir, ancak geçen yıl, ondan önceki yıl, ondan önceki yıl da öyleydi.'

HAL YASASI GELECEK

'Hal Yasası' ile bilgi veren Pakdemirli, "Üreticiden tüketiciye fiyat artışı, israf azalacak. Hal yasası tabii ki yüzde 30-40. Aynı zamanda parekende yasasını da ele almamız lazım.' açıklamasında bulundu.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SATIŞI YÜKSELECEK

'Küçükbaş hayvan sayısını 85 milyona çıkaracağız' şeklinde konuşan Pakdemirli, '2022'de küçükbaş hayvan ihraç eder hale geleceğiz' diyerek, şimdilij kasaplık canlı hayvan ithalatı yapılmadığını da ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal