Bakan Karaismailoğlu'ndan Bayram Müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı tatili sebebiyle Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli Sevindikli Kavşağı ve TEM İzmit Doğu Kavşağı arasının geçici bir süre için hizmete açılacağını dile getirdi.

28.07.2020-18:28 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-18:26) Bakan Karaismailoğlu'ndan Bayram Müjdesi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 'Arefe ve bayramın ilk iki günü İstanbul-Anadolu, 3'üncü ve 4'üncü günleri ise Anadolu-İstanbul bölümü geçici olarak hizmet verecek.' diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı tatili sebebiyle kara yollarında pek çok tedbir aldıklarını açıkladı.

Bir takım vatandaşların yaz tatilini bayram tatiliyle birleştireceğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu, bu sebeple milyonlarca vatandaşın yola çıkmasını umduklarını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, 'Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit Doğu Kavşağı arası geçici olarak hizmete açılacak. Arefe ve bayramın ilk iki günü İstanbul-Anadolu, 3'üncü ve 4'üncü günleri ise Anadolu-İstanbul bölümü geçici olarak hizmet verecek. İstanbul'da her bayram yaşanan trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltacak önlemler aldık.' ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, yapılan düzenlemelerle ilgili şu bilgileri aktardı:

'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi Kesim-5 Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Kesim-6 İzmit Doğu Kavşağı arasını geçici trafiğe açacağız. Yapılan plana göre, 29 Temmuz gecesi 00.01'den başlayarak arefe günü dahil, bayramın bir ve ikinci günlerinde Kocaeli Sevindikli Kavşağı devamında yer alan acil geçiş noktasından, İstanbul'dan Anadolu yönüne seyreden araçlar güney taşıma yolundan kuzey taşıma yoluna, 191'inci kilometrede yer alan acil geçişten de tekrar güney taşıma yoluna aktarılacak. Böylelikle bayram başlangıcında Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arası tek yönde sadece İstanbul-Anadolu yönünde hizmet verecek. Bayramın 3'üncü gününde 2 Ağustos gecesi 00.01'den başlayarak 5 Ağustos saat 24.00'e kadar kuzey taşıma yolundan Anadolu-İstanbul yönünde trafik akışı geçici olarak sağlanacak.'

Bakan Karaismailoğlu, konu olan kesimin açılmasıyla İstanbul istikametinden Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanarak gelen araçların Çayırköy noktasında İzmit'in kuzeyine ve İzmit-Kandıra devlet yoluna, olan TEM Otoyolu'nun Kandıra ile Doğu İzmit kavşakları arasında TEM İstanbul-Ankara Otoyolu ile bağlanabileceğini belirtti.

Bu yol sayesinde İstanbul ve Kocaeli arasında fazla trafik hacmine maruz kalan TEM Otoyolu ve D-100 kara yoluna ek seçenek, hızlı, güvenli ve konforlu yeni bir ulaşım imkanının açılmış olacağının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, 'Böylelikle, İstanbul'dan yoğun sanayi ve endüstri alanlarının bulunduğu Kocaeli ve Sakarya'ya ulaşım kolaylaşacak. İstanbul-Kocaeli ulaşımının kolaylaşmasıyla İstanbul'dan Ankara'ya seyahat süresi de kısalacak. Özellikle uzun bayram tatillerinde İstanbul'dan Anadolu illerine doğru gidiş yönünde ve tatil sonunda Anadolu'dan İstanbul'a dönüş yönünde mevcut TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bu yolu açarak mevcut TEM Otoyolu ve D100 kara yolundaki uzun araç kuyruklarını engellemeyi, böylece vatandaşlarımızı trafikten de kurtarmayı planlıyoruz.' diye konuştu.

ALTI KAVŞAK AKTİF OLACAK

Bakan Karaismailoğlu, bayramda geçici hizmete açılacak Kocaeli Sevindikli Kavşağı ve İzmit Doğu Kavşağı yolu mesafesinin 26,3 kilometre ana gövde ile 9,1 kilometre bağlantı yolu olarak toplamda 35,4 kilometre olduğunu belirtildi.

Bu kesimin açılmasıyla altı kavşağın aktif olacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, konu olan hattın açılmasıyla 398 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun 321,2 kilometresinin hizmet sağlamaya başlayacağının altını çizdi.

Bakan Karaismailoğlu, bayram trafiğinin sona ermesiyle konu olan kesimin trafiğe kapatılarak ikincil işlerin bitirileceğini, sonrasında da yolun tamamen hizmete gireceğini ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. Her zaman uymamız gereken trafik kurallarına bayram gibi yoğun zamanlarda daha özen göstersinler, kimsenin bayramını acıya dönüştürmesinler. Bu vesileyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz, kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal