Bakan Faruk Özlü: Yerli Otomobilin Üretimi İçin 22 İl Teklif Verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin üretilmesi için 22 ilden kendilerine teklif geldiğini söyledi.

10.04.2018-18:23 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-17:13) Bakan Faruk Özlü: Yerli Otomobilin Üretimi İçin 22 İl Teklif Verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil üretimiyle alakalı "Yerli otomobil üretimi için 22 şehirden talep var. Yer belirlenmesi süreci, bundan 1,5 sene sonrasında tartışacağımız bir konudur. Bunlara bakacağız" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde kullanımda olmayan tünelde yer alan dinamitlerin yok edilmesi esnasında dün şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Serdal Güneş'in cenazesine katılmak için Niğde'ye gitti. Bakan Özlü, cenaze töreni sonrasında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada açıklama yapan Özlü, yerli araç üretimiyle alakalı açıklamalar yaptı. Yerli otomobilin Niğde’de üretilmesi amacıyla kendilerine başvuru olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Yerli otomobil üretimi için 22 şehirden  talep var. Bunlardan bir tanesi de Niğde. Çalışmalar şu anda iyi gidiyor; ancak yer belirlenmesi meselesi bundan 1,5 sene sonra gündeme gelecek. Öncelikle otomobilin tasarımı, şirketleşme, CEO atanması. Bunlar 18 ay sonra neticelenecek. Biz 5 model ile piyasaya giriş yapacağız. Yani bizim yerli marka aracımız 5 model olacak. İçinde spor modeli var, sedan modeli var, hatchback modeli var. Bundan dolayı şu aşamada ilgilendiğimiz konu şirketleşme aşaması, tasarım süreci. Yer belirlenmesi kısmı bundan 1,5 sene sonra konuşacağımız konudur. 22 şehir var; Niğde neden olmasın? Bunları tartışacağız. Niğde’yi de görüşürüz” diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal