Bakan Albayrak’tan Sanayi Üretimi Mesajı

Sanayi üretimi endeksindeki artış, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın da gündemindeydi. Albayrak, twitter hesabından bakın ne dedi?

14.09.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-14:32) Bakan Albayrak’tan Sanayi Üretimi Mesajı

Türkiye’nin kredi notu sürpriz ve siyasi bir biçimde, bir basamak düşürüldü. Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu B1’den B2’ye düşürürken, görünümü de, negatifte tutmuş, notu aşağı yönlü daha da kırabilirim baskısı oluşturmuştu.

İşte tam bu sırada, Türkiye’nin sanayi verileri açıklandı. Nisan ayında dip yapan sanayi verileri, Temmuz verilerine göre yüzde 8,5 oranında artmış, artışın yıllık bazdaki karşılığı yüzde 4,4 olmuştu.

İmalat ve sanayi üretiminin lokomotifliğindeki artış için, Bakan Albayrak, ‘Avrupa’nın en hızlı büyüyen sanayi artışı’ ifadesini kullanırken sözleri, notumuzu düşüren Moody’s’e yanıt niteliğindeydi.

ALBAYRAK’TAN TWITTER MESAJI

Temmuz ayı sanayi verilerinden sonra, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan, yeni bir twitter mesajı geldi.

TÜM ÜRETİCELERİMİZİN EMEĞİNE SAĞLIK

Öncelikle, Türkiye’nin geleceğine güvenen, bu konuda inançla çalışan tüm üreticilere, emeklerinden dolayı teşekkür eden Albayrak, Temmuz ayında yıllık bazda, sanayi üretiminin yüzde 4,4 ve perakende satış hacminin ise yüzde 11,9 oranında yükseldiğine işaret etti.

İnşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksinin ise yüzde 20,2 yükseldiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal