Bakan Albayrak'tan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, coronavirüs sonrası dönemde de kuvvetli Türkiye'nin kuvvetli ekonomisini 2023 hedeflerine ulaştırmak için hiç durmadan çalışacaklarını belirtti.

22.05.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-15:49) Bakan Albayrak'tan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, coronavirüs sonrası dönemde de kuvvetli Türkiye'nin kuvvetli ekonomisini 2023 hedeflerine ulaştırmak için hiç durmadan çalışacaklarını belirtti.

Albayrak, sosyal medya (twitter) hesabından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde ulaşılan maddi tutarla ilgili paylaşımda bulundu.

Hazırlanan destek paket ile esnafa, KOBİ'lere ve bütün vatandaşlara kalkan olduklarını belirten Bakan Albayrak, "Salgın sonrası dönemde de güçlü Türkiye'nin güçlü ekonomisini 2023 hedeflerine ulaştırmak için durmaksızın çalışacağız." diye konuştu.

DESTEKELERDE SON DURUM

Bakan Albayrak'ın paylaşımında paketin ulaştığı büyüklükle ilgili infografik de yer aldı.

Bu verilere göre, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nin maddi tutarı 252 milyar TL'ye ulaşırken, bu kapsamda yapılanların ekonomik büyüklüğe yansıyan etkisi 600 milyar lirayı geçti.

Toplam destek tutarının milli kazanca oranı % 11 olurken, maddi destek tutarının milli kazanca oranı da % 5 olarak hesaplandı.

Yapılan desteklerde 5,5 milyona yakın aileye 1000 TL'lik nakdi yardım gerçekleştirildi. Hemen hemen 66 milyar TL tutarında prim ve muhtasar benzeri ödemeler ertelendi.

4 milyona yakın personel için şirketlere kısa çalışma ödeneği desteği temin edildi. Kazancı 5 bin TL'nin altında olan 6 milyondan fazla vatandaşa 37 milyar TL bireysel ihtiyaç yardımı sağlandı.

1,1 milyon esnafa 25 milyar TL'ye yakın esnaf destek finansmanı verildi.

180 bin 933 şirkete 145,6 milyar TL işe devam finansmanı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal