Bakan Albayrak: Seçime Giderken Manipülasyona Dayalı Bilgi Kirliliği Var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

22.03.2019-20:58 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-20:44) Bakan Albayrak: Seçime Giderken Manipülasyona Dayalı Bilgi Kirliliği Var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, A Para - A Haber ortak yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE NORMAL BİR COĞRAFYADA YAŞAMIYOR

Türkiye ekonomisine yapılan saldırılara değinen Albayrak, "Türkiye ekonomisi nasıl bir yol kat etmiş. Türkiye'de piyasalara güven verecek ortam oluştu. Türkiye normal bir coğrafyada yaşamıyor. Amerika'de 2007'den bu yana büyük bir endişe doğuracak bazı datalar açıklandı. Kürese piyasalara etki... Bugün Türkiye seçime giderken son dönemde özellikle aynı Gezi dönemi olduğu gibi manipülasyona dayalı bilgi kirliliği süreci var." diye konuştu.

ENFLASYONUN TEK HANELİ RAKAMLARA İNMESİNİ BEKLİYORUM

Eylül ayında enflasyonun tek haneli rakamlara inmesini beklediğini belirten Albayrak, "2003 yılından itibaren iç dış müdahale süreci yaşadık. Türkiye 2002 yılından itibaren 3 bin 895 doları geçtikten sonra trend yakaladı. Türkiye bölgesel içeriden ve dışarıdan kaynaklı müdahalelerle karşı karşıya kaldı. Gezi bir oldu 4-5 olan faizler 6-7 lere çıktı. 2015-16 darbe süreci yaşandı. Onu püskürttük terör eylemleri. Her gün dibimizde. Benim tahminim hep onu ifade ettim, muhtemelen eylül ayında enflasyonda tek haneyi görme ihtimalimiz yüksek." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal