Bakan Albayrak: Enflasyonda Tek Haneli Rakamları Göreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyon beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Uygulayacağımız yapısal tedbirler ve baz etkinin de etkisiyle bu eylül ayı gibi 2019 yılında tek haneli rakamları göreceğiz." diye konuştu.

19.03.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-15:08) Bakan Albayrak: Enflasyonda Tek Haneli Rakamları Göreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da “Adım Adım Ekonomi” programında katılıp ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak, şu şekilde konuştu:

"(Enflasyon) Önümüzdeki dönemde mevsimsel koşulların gıda üretimini destekleyici hale gelmesi, fiyatlardaki katılıkların giderilmesine yönelik uygulayacağımız yapısal tedbirler neticesinde ve en önemlisi baz etkinin de etkisiyle bu eylül ayı gibi 2019 yılında tek haneli rakamları göreceğiz."

Göreve geldiği günden itibaren türlü zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen Albayrak, ekonomi gündemine dair önemli mesajlar verdi. "En kısa sürede faizleri ve enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz." diyen Albayrak, "Milletimizin aşı ve işini büyütmek için yola koyulacağız. 1 Nisan'dan itibaren önceliğimiz ekonomi olacak. Hazine'nin parası bol, rahat, bu yılı kapattık. Enflasyonla mücadelede sıfır taviz veriyoruz. Çok katı ve kararlıyız." şeklinde konuştu. 

Berat Albayrak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

En önemli yol haritamız göreve geldiğimiz dönemde aldığımız yeni ekonomi planı oldu. Göreve geldiğimiz günden itibaren türlü zorluklara göğüs germek zorunda kaldık. Hayata geçirdiğimiz birçok reformla 2008 küresel krizini en az etkiyle atlatan ülke olduk.
Biz cari fazla sürecine giriyoruz. Cari açıkta beklediğimizden çok daha güçlü bir netice doğacak.

2017 referandumunda yeni sisteme evet diyen seçmenler de istikrarlı ve güçlü ekonomiye katkı sundu.

Türkiye güçlü ve istikrarlı bir liderlikle sistemini çok daha güçlendirerek ekonomik altyapıya kavuştu. Dünyanın, beklenenden çok daha kısa sürede Türkiye'nin bu yaşananların üstesinden gelmesini hayretle izlemesine şahit olduk.

Bu yılın ilk çeyreğinde çok daha iyi bir performans görüyoruz. 2019'un ilk çeyreği çok daha iyi bir büyüme rakamı geliyor. Ekonomimize ilişkin öncü göstergeler, 2019 yılı için çok güçlü toparlanmayı işaret ediyor. Temel unsur köklü, kalıcı değişim ortaya koymaktır.

Ocak, sanayi ve perakende rakamları arttı, Şubat'ta 5-6-7 puan daha iyi durumda. Mart, Şubat'tan daha iyi. En kötü geride kaldı dememizin sebebi odur.

Ekonomimizi ikinci çeyrekten itibaren çok daha güçlü potansiyel büyüme sürecine taşıyacağız. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümede çok daha iyi bir performans göreceğiz.

THY AÇIKLAMASI
Bu mesajlar atıldıktan 3 gün sonra THY tarihinin en büyük karıyla manşet oldu.

"BU YIL BORÇ, FİNANSMAN İHTİYACIMIZ YOK"
İlk 2,5 ayda yaklaşık 70 milyar lira piyasaya sıcak para girdi.

Yüksek enflasyon yaşamanın çok sancısını çektik. Uluslararası rekabeti de olumsuz etkiliyor, faizi de olumsuz etkiliyor.

Bu yıl borç, finansman ihtiyacımız yok.

Enflasyon üzerindeki baskının gıda fiyatlarındaki spekülatif artışı sınırlamak amacıyla tanzim satış noktalarını devreye aldık. Özellikle bu mevsimsel etkilerden de kaynaklanan enflasyonist baskıları azalttı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal