Bakan Albayrak: Endekslerdeki Yükseliş Bugünün Dünden Daha Pozitif Olduğunun Göstergesidir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir." diye konuş

01.07.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-15:08) Bakan Albayrak: Endekslerdeki Yükseliş Bugünün Dünden Daha Pozitif Olduğunun Göstergesidir
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımında, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI)verileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Endeksteki artışa işaret eden Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Güven endekslerinden sonra PMI'daki toparlanma, hedeflerimize doğru daha güçlü adımlar atmamıza olanak sağlıyor. Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir."

Bakan Albayrak'ın paylaşımındaki videoda ise Türkiye'nin ekonomisine güvenin arttığına dikkat çekilerek, nisan ayında 33,4, mayıs ayında 40,9 olan PMI Endeksi'nin haziran ayında 53,9'a arttığını kaydetti.

Videoda aynı zamanda, kapasite kullanım miktarı, tüketici, reel ile ekonomi güven endekslerinde son üç ayda meydana gelen artış rakamlarla gösterildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal