Bakan Albayrak: 'Deprem Bölgesindeki Esnafın Kredi Borçları Ertelenecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak,"Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık." dedi.

05.02.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-15:34) Bakan Albayrak: 'Deprem Bölgesindeki Esnafın Kredi Borçları Ertelenecek'

Bakan Albayrak'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Başta Elazığ ve Malatya olmak üzere depremde vefat eden 41 vatandaşa Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.
Ülkemiz deprem vesilesiyle dünyaya örnek olacak muazzam koordinasyonla hızlı ve güçlü dayanışma içerisinde örnek teşkil edecek çerçevede operasyon gerçekleştirdi."

"Malumunuz Türkiye çok güçlü bir ülke. Özellikle son 18 yıldaki AK Parti döneminde güçlü değişim geçirmiş bir ülke. İnşallah Elazığ ve Malatya'da en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Tabi bu noktada ilişkili bakanlıklarımızın tamamı çok yoğun bir mesai ortaya koyuyor. Bizim bakanlığımız da çok önemli talep ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi. Depremden etkilenen noktalarda işçilerimiz, esnaflarımızı başta olmak üzere taleplerin hepsini dinledik."

"Özellikle bugün Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık. Halkbank'ımız, Elazığ ve Malatya'daki tüm esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl vadeli ve faizsiz bir finansman imkanı sağlayacak."

"Halkbank, iki ilimizdeki esnafımızın halihazırdaki tüm kredilerini faizsiz bir yıl ödemesiz erteleyecek. Ziraat Bankası, özellikle bu iki ilimizdeki çiftçilerimizin mevcut kredilerini bir yıl süreyle faizsiz erteleyecek."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal