Bakan Açıkladı! Milli Savaş Uçağıyla İlgili FLAŞ Gelişme!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Milli savaş uçağımızı yapacağız, motorunun da yerli olması için çabamıza devam edeğiz, kolay olmadığını biliyoruz ancak ekip çalışmasıyla başaramayacağımız bir şeyin olmadığını da biliyoruz" dedi.

08.06.2017-15:06 - (Son Güncelleme: 08.06.2017-15:10) Bakan Açıkladı! Milli Savaş Uçağıyla İlgili FLAŞ Gelişme!

Mi̇lli̇ Savunma Bakanı Fikri Işık, devam edilen Milli Muharip Uçak Projesi'nde (TF-X) uçağın en önemli parçalarından motorunun dahil Türk mühendisleri tarafından üretilmesine çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bakanlıktan yayınlanan mesaja göre, Işık, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki iftar programına katıldı. Müsteşarlık çalışanları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Işık, 35 milyar doları aşan proje stokuyla Savunma Sanayii Müsteşarlığının Türkiye'de en çok proje geliştiren kurumların başında olduğunu vurguladı.

Kararlı ve yoğun çalışmalar sonucunda Türkiye'nin savunma sanayi alanında çok kritik bir noktaya geldiğinin dikkatini çeken Işık, savunma sanayisinde önemli teknolojilere daha fazla odaklanacaklarını ifade etti.Işık, "Milli muharip uçağımızı üreteceğiz, motorunun da yerli olması için çabamıza devam edeceğiz, kolay olmayacağını biliyoruz ancak ekip çalışmasıyla başaramayacağımız bir şeyin olmadığını da biliyoruz." ifadelerini kullandı.

HER ALANDA ATILIM YAPAN TÜRKİYE KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI DA ÜRETECEK

Böylelikle her alanda atılımlar yapan Türkiye, kendi savaş uçağını da üretecek. Teknoloji ve sanayi alanlarında son yıllarda kendi markasını yaratmaya başlayan, ve bunda da ülkedeki istikrarın da önemli bir yer tuttuğu çok açık. AK Parti hükümetinin doğru atılımları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ülkeyi her alanda ayağa kaldırmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal