Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bakan Açıkladı İki Dünya Devi Türkiye'ye Geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon şirketlerinin CEO’larıyla Türkiye'ye yatırım yapmaları için görüştüklerini ifade etti.

09.05.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-17:42)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon’un Türkiye’de yatırım yapmak amacıyla bazı taleplerde bulunduğunu, bundan dolayı da bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Katıldığı televizyon programında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Elektronik ticaret konusunda Türkiye’de büyük bir imkan var, bu imkanı kullanmak istiyoruz" derken, "Alibaba, Amazon dahil olmak üzere birkaç uluslararası firma Türkiye’de faaliyet göstermek istiyorlar. Bakanlığımızla görüşmeler yapılıyor. İki firmayla ben de bizzat görüştüm. Bir takım yasal düzenlemeler veya iyileştirmeler istiyorlar. Arkadaşlarımız bunları teknik anlamda çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Şirketlerin Türkiye’de kuracakları temsilcilikler sayesinde bölgeye dağıtım yapmak istediklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Onun için bizim gümrüklerle ilgili bir takım düzenlemeler yapmamız, lojistik altyapısını güçlendirmemiz, elektronik ortamı daha düzgün kurmamız lazım" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, elektronik ticaretle ilgili ayrıca önümüzdeki günlerde bir sektörel çalıştayı da düzenleyeceklerini ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;