Bakan Açıkladı; 10 Milyon TL Verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı‘nın (KOSGEB) 2019 senesi desteklerini ve yeni vizyonunu duyurdu.

14.01.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-15:09) Bakan Açıkladı; 10 Milyon TL Verilecek

KOSGEB’in büyümeyi ve istihdamı merkezine alarak; katma değerli ve kapasiteyi geliştiren yatırımlara öncelik vereceğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Mustafa Varank yaptığı açıklamada, 'İş Birliği Destek Programı ile ilk kez teknoloji düzeyi yüksek KOBİ’leri büyük işletmelerle işbirliği yapmaları halinde 10 milyon TL’ye kadar destekleyeceğiz. Girişimciliği Geliştirme Destek Programını yüksek teknolojiye uyarladık. Yeni girişimciye 360 bin TL’ye kadar kaynak sağlayacağız. Teknoyatırım Destek Programını ise hazırlıklarını sürdürdüğümüz Uçtan Uca Yerlileştirme Programı şemsiyesi altında çalıştırarak ülke ekonomimizin önceliklerine göre hayata geçireceğiz' ifadelerini kullandı.

Varank, bu programlarda erken ödeme imkânı getirdiklerinin altını çizerek, 'Desteğin başlangıç tarihinden itibaren üç ay içerisinde başvuranlar, erken ödemeden yaralanabilecek, erken ödeme için Kredi Garanti Fonu kefaleti de devreye girecek. KOSGEB’in başvuru süreçlerini de basitleştirerek dijital dönüşüme tabi tuttuk. Daha önce KOBİ’lerimizden yaklaşık 400 evrak istiyorduk. Artık bunlar e-Devlet’e taşındı. KOSGEB, 88 hizmeti e-Devlet üzerinden vermeye başladı. Yeni dönemde teknoloji tabanlı KOBİ’leri daha çok destekleyip, KOBİ’leri uluslararası rekabetin aktörü haline getirmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

İŞ BİRLİĞİNE 10 MİLYON TL

Varank, 2019 yılında KOBİ’lerin büyük işletmelerle yapacakları iş birliklerini ilk defa destek kapsamına aldıklarını ifade ederek, 'KOBİ’ler, tabiri caizse abileri olan büyük işletmelerle iş birliği yapmaları halinde destekten faydalanacak. İş Birliği Destek Programı kapsamında ilk kez teknoloji düzeyi yüksek KOBİ’leri 10 milyon TL’ye kadar destekleyeceğiz. Daha önce bu rakam, sadece 1.5 milyon TL idi. Yine önceki versiyonda 5 KOBİ’nin bir araya gelmesi şartı vardı. Bunu da ikiye indirdik. Programımızın çağrısı açık, başvuruları bekliyoruz' açıklamalarında bulundu.

YÜKSEK TEKNOLOJİYE 360 BİN TL 

KOSGEB’in yeni girişimcilere ilişkin düzenlenen Girişimciliği Geliştirme Destek Programında önemli bir değişikliğe gittiklerini belirten Varank, 'Yeni girişimci programımızla, hem geleneksel girişimcileri destekleyecek hem de imalat sektöründe faaliyet gösteren ileri teknoloji girişimcilerin yanında olacağız. Yani Girişimciliği Geliştirme Destek Programını yüksek teknolojiye uyarladık. Eğitimini almış, işletmesini kurmuş ve yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösterecek cesur girişimcilere 360 bin TL’ye kadar destek sağlayacağız. Girişimcilerimizi çağrısı açık olan bu programa başvurmaya davet ediyorum' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal