BAĞ-KUR Borç Sorgulaması Nasıl Yapılır? BAĞ-KUR Borcu Nasıl Silinir?

Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren BAĞ-KUR Borç Sorgulaması Nasıl Yapılır? BAĞ-KUR borcu nasıl silinir? sorularının cevabı haberimizde…

17.01.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-17:17) BAĞ-KUR Borç Sorgulaması Nasıl Yapılır? BAĞ-KUR Borcu Nasıl Silinir?

BAĞ-KUR ya da sigorta kolu olarak yeni adı ile 4B güvencesine sahip çalışanlar, geçmişe dönük olan borçlarını ödeyebilir ya da BAĞ-KUR ya da sigorta kolu olarak yeni adı ile 4B güvencesine sahip çalışanlar, geçmişe dönük olan borçlarını sildirebilir. Fakat belirli koşullar ile yapılan borç silme işlemi ile ilgili sürede prim gününüzden kaybedebilirsiniz.

BAĞ-KUR ya da sigorta kolu olarak yeni adı ile 4B sorgulamasını e-devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor. E-devlet uygulamasında arama kısmına “4B borç durumu” yazarak arama yapmalısınız. Karşınıza çıkan 4B borç durumu sayfasından prim borçları hakkında bilgilenebilirsiniz. 4B borç durumu sayfası üzerinden geçmişe dönük borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

BAĞ-KUR Borcu Nasıl Silinir?

BAĞ-KUR ya da sigorta kolu olarak yeni adı ile 4B kapsamında bütün borçlar sildirilemez. BAĞ-KUR borcunda siline kısım ise borcu üzerine eklenmiş olan gecikme faizidir. Böylece ödenecek olan borç  oranında azalma yaşanır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal