BAE Petrol Üretim Kapasitesini Artırıyor

Günlük üretimini 3 milyon varilden 4 milyon varile yükseltmeyi hedefleyen ülke, 5 milyon varil hedefi için de plan hazırlıyor.

11.03.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-17:28) BAE Petrol Üretim Kapasitesini Artırıyor

Günlük üretimini 3 milyon varilden 4 milyon varile yükseltmeyi hedefleyen ülke, 5 milyon varil hedefi için de plan hazırlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, ham petrol üretim kapasitesini nisan ayından itibaren artıracağını açıkladı.

BAE milli petrol şirketi ADNOC'tan gelen açıklamada, "Nisan ayından itibaren günlük petrol üretimimizi 4 milyon varilin üzerine taşıyarak piyasaya sunmaya hazırız. Ayrıca, planlanmış kapasite hedefimiz olan günlük 5 milyon varil için de çalışmalarımızı hızlandıracağız." ifadeleri kullanıldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Petrol Piyasası Raporu'na bakıldığında, BAE'nin günlük petrol üretimi ocak ayında 3.03 milyon varil oldu.

2 MİLYON VARİL

Ülkenin günlük ham petrol üretiminin nisan ayından itibaren 1 milyon varil çoğalması, hedeflenen kapasite hedefine gelmesi halinde 2 milyon varillik artış olması tahmin ediliyor.

SUUDİ ARABİSTAN 13 MİLYON VARİLE YÜKSELTİYOR

Suudi Arabistan'dan bugün gelen açıklamada da ülkenin ham petrol üretim kapasitesinin günlük 1 milyon varil yükseltilmesi için milli petrol firması Saudi Aramco'ya emir verildiği aktarılmıştı. Bu şekilde, dünyanın en büyük petrol dışsatımcısı Suudi Arabistan'ın günlük ham petrol üretiminin 9,7 milyon varil iken 13 milyon varile artması ihtimali gündem olmuştu.



SERT DÜŞÜŞ

BAE'nin de üyesi olduğu Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ve Rusya liderliğindeki bir takım OPEC dışı petrol üreticisi ülkeleri içine alan OPEC+ grubu, 6 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da biten toplantısında, petrol üretimlerinde ek kesinti kararı vermemiş, bunun akabinden petrol fiyatlarında sert düşüş yaşanmıştı.

FİYAT SAVAŞLARI BAŞLADI

Hafta başında Brent türü ham petrolün varil fiyatı 31 dolara kadar inerek 12 Şubat 2016'dan sonraki en düşük dereceyi görmüş, günlük yüzde 30'luk kayıp da Ocak 1991'deki Körfez Savaşı'ndan bu güne en büyük yüzdelik düşüş olarak kaydedilmişti.

Petrol piyasasında "fiyat savaşlarının" başladığına vurgu yapan uzmanlar, ülkelerin petrol üretimlerini artırarak pazar paylarını muhafaza etmeyi ya da artırmayı umduklarını ifade ediyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal