Avrupa Borsalarında İkinci Dalga

ABD'de Kaliforniya eyaletinin çoğalan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni tedbirler alması Avrupa borsalarında satış dalgasına neden oldu. 'İkinci dalga' kaygısıyla % 1.5'i geçen kayıplar görüldü.

14.07.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-16:55) Avrupa Borsalarında İkinci Dalga

Avrupa borsaları koronavirüste ikinci dalganın geldiğiyle ilgili kaygılarla geriledi. Bu endişeyi tetikleyen ABD'de Kaliforniya eyaletinin çoğalan vakalarla ibadet alanlarını, berberleri ve restoranların kapalı yerlerini tekrar kapatma kararı vermesi etkiledi.

TSİ 11.30 itibariyle Almanya'da DAX endeksi % 1.5, Fransa'da CAC 40 endeksi % 1.75, İngiltere'de de FTSE 100 % 0.75 düştü. Avrupa borsaları için gösterge endeks kabul edilen Stoxx Europe 600'deki gerileme % 1.50 oldu.

65 BİN YENİ VAKA

Kaliforniya'da bir haftalık yeni vaka ortalama değerinin dokuz bine ulaşmasıyla konu olan hükümler verildi. Kaliforniya pek çok küresel teknoloji devi firmaya ev sahipliği yaptığı için ayrı bir önemi var. Fakat ABD'de bu eyaletin yanında çoğalan vakalar nedeniyle Oregon'da da on kişi ve üstünde yapılan toplantılar tekrar yasaklandı. Bu hafta çeşitli eyaletlerinde yeni tedbirler alması öngörülüyor. Geçtiğimiz gün ABD genelinde 65 binden fazla koronavirüs vaka çıktı.

ABD'deki bu ilerlemeler ekonomilerin düşünülenden daha geç açılacağıyla ilgili kaygıları artırdı. Çin'in haziran ayında dış satımının 2019'un aynı ayına kıyasla % 0.5 arttığını açıklaması esasen bugün piyasalarda pozitif bir hava oluşturmasına sebep olabilirdi. Fakat ABD'deki hareketlenmeler bu verinin önüne geçti.

Bu esnada Borsa İstanbul'da ise BİST 100 endeksi % 0.05 artarak bu satış dalgasından daha etkilenmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal