Avdagiç: Piyasada Tutunmak, Üretim ve Pazarlamada Dürüstlükle Mümkün

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2019’da çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Ahlak, ticareti besleyen, üretimi verimli kılan bir yöne sahiptir. 'Piyasada tutunmak' hem üretimde hem pazarlamada dürüstlükle mümkündür." dedi.

09.11.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-17:06) Avdagiç: Piyasada Tutunmak, Üretim ve Pazarlamada Dürüstlükle Mümkün
Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen 2019 Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nin sona erdi. İşte zirvede öne çıkan konu başlıkları:
Zirvenin "Kamu ve Özel Sektörde İş Ahlakı, Hukuk ve Adalet İlişkisi" başlıklı oturumunda konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, insanoğlunun hayatının vazgeçilmez üç unsuru bulunduğunu, bunların; iş ahlakını da kapsayacak şekilde ahlak, hukuk ve adalet olduğunu belirtti.
İTO Başkanı, "İnsanın sömürülmesine karşı çıkan, insanın insanla, insanın çevreyle, insanın mutlak yaratıcıyla uyum içinde varlığını ve üretimini devam ettirmesi gerektiğini savunan bizim inancımızda ahlakın kaynağı dindir." ifadelerini kullandı.
"SÖZLEŞMELERE UYMAK SADECE HUKUKSAL DEĞİL AHLAKSAL BİR ÖDEVDİR"
"Hayatın her alanında doğru olmak, dürüst olmak iyi bir davranış ise iş dünyasında da bu kuralları yerine getirmek gerekir. İş ahlakında yaşanan sorunlar ya çalışanlar ile yöneticiler arasında, ya işletme ve işletmeyle alışverişte bulunanlar arasında ya da işletmeyle çevresel faktörler arasında olur. Bu açıdan bakıldığında ise iş ahlakında yaşanan sorunların genelde farklı taleplerin çatışmasıyla ortaya çıktığı görülüyor. Bu sorunları önlemek içinse, taraflar arasında yapılan sözleşmelerin şartlarına uymak gündeme gelir." şeklinde konuşan Avdagiç, "Yani burada ahlak ile hukuk yan yanadır. Sözleşmelere uymak, gereğini yapmak sadece hukuksal bir baskının gereği değil, ahlaki ödev olarak da görülür." diyerek sözlerine devam etti.
"İŞ HAYATINDAKİ AHLAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AHİLİK SİSTEMİDİR"
Şekib Avdagiç, "İş hayatında ahlaki sorundan, hukukun imdada yetişmesi gerektiğinden, adaletin tesis edilmesinden bahsediyorsak, aslında büyük bir sorunla karşı karşıyayız." diye konuşan Başkan, ahilik sisteminin asırlardır bu topraklarda başarıyla uygulandığına vurgu yaptı.
KAR AMACI İLE HAREKET EDENLER EN FAZLA SORUN ÇIKARANLAR OLMAKTADIR
Serbest piyasada kar amacıyla hareket eden firmaların ahlaki noktada en fazla sorun çıkaran kesim olduğuna dikkat çeken Şekib, en ufak noktada dahi hukukun yaptırım gücünün devreye girmesinin umulduğunu belirtti.
PİYASADA TUTUNMAK DÜRÜSTLÜKLE MÜMKÜNDÜR
Avdagiç, "Ahlak, ticareti besleyen, üretimi verimli kılan bir yöne sahiptir. Dolayısıyla modern tabirlerle konuşursak, 'piyasada tutunmak' hem üretimde hem pazarlamada dürüstlükle mümkündür." vurgusunda bulundu.
 
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal