Askerlik Borçlanması Hakkında Her Şey

Askerlik sürecünde sigortalı olarak çalışmak mümkün olmuyor fakat er ya da erbaş olarak geçilen süreler ve yedek subay okulundaki sürelerde sonradan borçlanılabiliyor.

24.09.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-13:57)

Askerlik borçlanması neden ve nasıl yapılır? Askerlik borçlanması gerekli mi? Askerlik borçlanması için ne kadar ödeniyor? detaylar haberimizde...

Askerlik borçlanması yapmak isteyen sigortalı kişi, SGK'ya askerliğini yaptığına dair belgeler ile birlikte dilekçe ile başvurulur. Bu sürelerin primleri ödeyerek borçlanma yapar. SSK'lı, Bağkurlu, memurlar askerlik borçlanması için başvuru yapabilir.

NE KADAR ÖDENİR?

Askerlik borçlanması yapacak kişi borçlanacağı sürelere ilişkim prim tutarını kendi belirler. Ödemesi yapılacak primi kendi öder. 2019 yılı için askerlik borçlanması yapacak bir kişinin bir gün için ödeyeceği en düşük tutar 27.28 TL'dir. 12 ay askerlik yapan bir kişi 9 bin 824 TL öderken 6 ay askerlik yapan kişi 4 bin 921 TL ödemesi gerekir.

ASKERLİK BORÇLANMASININ FAYDASI NEDİR?

Askerlik borçlanması ile borçlanan kişinin prim sayısı artar. Bu sebepten dolayı yaşı gelen ve emekli olmak için yeterli sigortalılık süresi şartını tamamlayan fakat çalıştığı gün sayısı yetmeyen kişi askerlik borçlanması ile emekli olabilir. Askerlik borçlanması emeklilik yaşını öne çekmez

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal