Asgari Ücrette Çifte Zam ve Erken Ödeme Talebi

Asgari ücret tartışmaları bu sene erken başladı. Sendikanın asgari ücretin 2 bin lira üzerinden hesaplanmasını ve yeni zammında bu ücret üzerinden olmasını istedi. Ayrıca zammın Aralık ayından itibaren geçerli olması da talepler arasında.

18.10.2018-10:46 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-10:40) Asgari Ücrette Çifte Zam ve Erken Ödeme Talebi

Asgari ücret görüşmelerinde çifte zam tartışması başladı. Sendikalar, asgari ücretin 2 bin TL’ye yükseltilmesini daha sonra zam yapılmasını istiyor. Zammın aralıkta devreye girmesi de talep ediliyor.

Sabah yazarı Faruk Erdem'in bugün paylaşılan yazısına göre, şu anda 1603 lira net ve 2029.50 TL brüt olarak ödenen asgari ücret pazarlığının bu sene 2 bin lira net üstünden başlaması bekleniyor.

Erdem'in bildirdiğine göre istekler içinde 'önce 2 bin liraya artırılıp ardından zam yapılsın' teklifi de var.

"Bu sene Yeni Ekonomi Programı'nda sene sonu enflasyon hedefi yüzde 20.18 olarak duyurulmuştu. 12 aylık ortalamalara göre bir zam yapıldığı düşünülürse, gene yüzde 15 kadar zam olabilir" diyen Erdem, şöyle diyor:

— Buna göre de net asgari ücret 1.844 lira kadar oluyor. Enflasyon oranına göre ise rakam bin 927 lira. Bu sene gündeme gelen ikinci bir istek ise uygulamanın ocak yerine aralıktan itibaren olması. Bu da komisyonun kasımda bir araya gelip kararını vermesi manasına geliyor. İşveren tarafı ise asgari ücret üstünden sağlanan teşviklerin devamını talep ediyor. Özellikle ek istihdamda vergi ve primleri iki senedir kamu karşılıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal