Asgari Ücret Tartışmalarında Yeni Teklif Geldi!

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yeni asgari ücret için istenilen 2 bin TL için acele bir şekilde karar verildiğini ifade ederek bu paranın yeterli olmadığını vurguladı.

20.11.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-10:47)

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeronluktan kamuya geçirilen işçilerin haklarının tekrar düzenlenmesini talep ettiklerini ifade etti. Aslan, yeni asgari ücret için 2 bin TL'nin yeterli olmadığını vurgularken, kıdem tazminatı konusunda işverenlerin samimi olmadıklarını dile getirdi..

KIDEM TAZMİNATI

Elde edilen bilgilere göre; Mahmut Arslan, kıdem tazminatı hakkında işverenleri 'Evirip çeviriyor ama niyetleri tazminatı ödememek' diye eleştirirken beklentiler arasında fark olduğunu ifade etti. Arslan, 'Kıdem tazminatında işverenlerin niyeti samimi değil. Öyle ki bir sendika başkanı bana özellikle TOBB'a bağlı KOBİ'leri kastederek, 'Birbirimizi kandırmayalım, işverenler kıdem tazminatı istemiyor' dedi. Böyle bir ortamda kıdem tazminatı sıkıntısı çözülemez' dedi.

2 BİN TL YETERSİZ

Asgari ücret hakkında çalışanların enflasyona karşı ezdirilmemesi politikasının göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Arslan, Yüksek Hakem Kurulu'nun asgari ücret rakamını yüksek tutması gerektiğini belirtti. İsim vermeden Türk-İş'in 2 bin TL olması önerisine gönderme yapan Arslan, 'Bana göre acele bir şekilde söylenmiş bir ifade. Üretici enflasyonu yüzde 40 iken, çalışanlar 2 bin TL ile nasıl geçimlerini sağlayacak?' ifadelerini kullandı.

YÜZDE 4'LÜK ZAM ARTIRILMALI

Asgari ücreti konuşurken, tüm personellerin düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, enflasyonun yüzde 25 seviyesinde olduğu bir zamanda, taşeronluktan kadroya geçirilen çalışanların 2021 senesine kadar yalnuızca yüzde 4 zam vermenin doğru olmadığını belirtti. Kamu sözleşmelerinin bir an önce çözümlenmesi gerektiğini öne süren Arslan, Yüksek Hakem Kurulu'nun tekrar değerlendirme yapması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal