Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrette son durum ne? sorularının yanıtları ve son dakika asgari ücret gelişmeleri Haber365.com.tr'de...

22.12.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 22.12.2018-13:25)

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrette son durum ne? sorularının yanıtları ve son dakika asgari ücret gelişmeleri Haber365.com.tr'de...  İşte haberin detayları;

TÜİK'in verdiği asgari ücret rakamından sonra açıklama yapan İşçi tarafı, yüzde 24,5'e kadar yükselen enflasyonun maaşları erittiğini, bu tutarın gerçekçi olmadığını ileri sürdü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son toplantısını yaparak, 2019 yılında yapılacak olan asgari ücreti belirlemek için hazırlıkların sonuna geldi. Önceki gün gerçekleştirilen üçüncü toplantı, rakamların tartışılmaya başlaması açısından öne çıktı. Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu, asgari ücrette temel olan 'bir kişi için asgari geçim bedelini' 2 bin 213 lira olarak açıkladı.

Geçen sene bu rakam 1.894 lira civarındaydı. TÜİK rakamından sonra başlayan tartışma, bundan sonraki görüşmelerin ne kadar çetin geçeceğine dair işaretini de vermiş oldu. Türk-İş Başkanı "Asgari geçim tutarı, bizim belirlememizin tam 170 lira altında. Sendikamız araştırma birimi bir işçinin asgari geçim tutarının 2.383 lira olduğunu belirledi" diyerek rakamın gerçeklerin çok gerisinde olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal