Asgari Ücret İçin Talep Edilen İlk Rakam Açıklandı!

Hükümetle asgari ücret görüşmelerini sürdüren Türk-İş, yeni yılda geçerli olacak ücret için talebini açıkladı.

15.12.2017-15:52 - (Son Güncelleme: 15.12.2017-15:47)

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 2018 yılında net bin 893 lira olmasını talep ettiklerini açıkladı.

Öte yandan Maliye Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı.

Maliye Bakanlığı, vergiler dolayısıyla senenin son aylarında asgari ücretin 1404 lira altına inmesinin telafisi hakkında bir tebliğ yayınladı. Buna göre aradaki tutar çalışanların asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilecek. Geçen günlerde Meclis'te kabul edilen torba yasa ile asgari ücretin 1404 lira altına düşmesi problemine Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile çözüm getirilmişti. Maliye Bakanlığı da düşüşün asgari geçim indirimi yoluyla telafisine ilişkin olarak yapılan yasal düzenlemenin uygulama esaslarını çizdi.

Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer alan gelir vergisi genel tebliğine göre, 2017 senesi Ocak ayında ilişkin ödenen net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile 2017 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına yönelik olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca eklenecek.

Diğer yandan, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, bir hafta içinde Meclis'e gönderilecek düzenlemenin ayrıntılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu, yasal düzenlemeden sonra üç ay içinde kadroya geçişlerin tamamlanacağını ifade etti. Sarıeroğlu, "Merkezi bütçe ile düzenlenen tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki 450 bin taşeron çalışan kardeşimize şartsız tam kadro veriyoruz" şeklinde konuştu. Bir hafta içerisinde Meclis'e gelecek olan taşeron paketindeki ayrıntılar ise şu şekilde: Mevsimlik işçilerin mevcut uygulamada 5 ay 29 gün olan çalışma süresi 4 ay daha uzatıldı ve 9 ay 29 güne yükseltildi. Daha uzun süre sigortalı çalışacaklar. Böylece emekli olmaları daha rahat olacak. Aracı firmalarla yapılan sözleşmeler feshedilecek. İl özel idareleri, belediyelerde taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor. Kadroya geçişte yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı kesinlikle söz konusu olmayacak. Geçici, özel sözleşmeli, üç senelik sözleşmeli değil sürekli işçi kadrosuyla çalışacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal