Asgari Ücret

Asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakanlık, Asgari ücretle çalışan işçilerin asgari ücret üzerinden desteklemeye devam ettiklerini belirten bakanlık asgari ücrete uygulanan gelir vergisi dilimi nedeniyle meydana gelen kesintileri önlemek adına çalışmalarda bulundu.

30.04.2018-17:34 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-17:35) Asgari Ücret

Bundan böyle asgari ücretli çalışanın gelir vergisi dilimine girip kesinti yaşamak gibi bir problemi olmayacağını belirtildi.

Asgari ücretliler bunda böyle gelir vergisi dilimine girmeyecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretli çalışanın gelir vergisi dilimi nedeniyle maaşını kesintiye uğramayacağını açıkladı

2018 YILI ASGARİ ÜCRET TUTARLARI

2018 yılı asgari ücrete ilişkin rakamlar da şu şekilde açıklandı, brüt asgari ücret 2.029,50 TL,  aylık net alınacak ücret 1.603,12 TL, günlük ödenecek brüt ücret 67,65 TL olarak belirlendi.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ DİĞER ADIYLA 'AGİ ' NE KADAR OLACAK?

Asgari geçim indirimi bu yıl için 100 TL olarak açıklandı. Asgari Geçim İndirimi AGİ şu şekilde hesaplanmaktadır; Çalışanın yıl içinde almış olduğu ilk altı aydaki asgari ücret tutarı üzerinden yıllık toplamı 12 ay olarak hesaplanır, hesaplanan bu yıllık maaş tutarı, AGİ ile ( Asgari Geçim İndirimi )çarpılarak elde edilen AGİ' ye esas olacak tutar ile çarpılarak (en düşük gelir vergisi oranı) bulunan tutar 12 aya eşit miktarda bölünerek aylık AGİ hesaplanır.

Bu hesaplama yapılırken çalışanın evli olun olmadığı da değerlendirilir. Yıllık almış olduğu asgari ücretlerin toplamından işçi yüzde ellisi, işçinin çalışmayan eşi yüzde onu ve 2 çocuk için yüzde on beş, üçüncü çocuk için yüzde on ve üçten fazla çocuklar için yüzde beşi baz alınır. Hesaplanan bu oran toplamda yüzde seksen beşi geçmez.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal