Asgari Ücret Desteği Bu Sene de Devam Edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 ay süresince uygulanan asgari ücrete desteğin bu sene de kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

21.02.2019-08:48 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-10:56) Asgari Ücret Desteği Bu Sene de Devam Edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 ay süresince uygulanan asgari ücrete desteğin bu sene de kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

DESTEK DEVAM EDECEK

Bazı ziyaretler için Kahramanmaraş’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen ‘Ticaret-Sanayi Sektörü ile İstişare ve Değerlendirme’ toplantısına katıldı. Toplantı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla beraber başladı. Selamlama konuşmalarından sonra konuşmasına başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen sene 9 ay boyunca uygulanan asgari ücret desteğinin bu sene de süreceğini belirtti.

Bakan Varank, konuşmasında şu sözleri kullandı:

'GELECEK DÖNEMDE YERLİLEŞMEYE İLİŞKİN ADIMLARIMIZ OLACAK'

“Sanayimiz nitelikli istihdamı ihracatın ve güçlü büyümenin lokomotifi. Biz de sektörü desteklemek amacıyla çok somut adımlar atıyoruz. Cumhurbaşkanımızın reel sektöre dönük çok somut müjdeleri oldu. İlk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini iki yıl sürecince devletimiz karşılıyor. Geçen yıl 9 ay uyguladığımız asgari ücret desteğini bu yıl tüm yıl boyunca uygulayacağız. Tüm işverenlerimiz sigorta pirim teşvikleri kapsamında 5 puan indirimden faydalanıyorlar. Hükumetimiz geçen yıl sadece asgari ücret ve 5 puan indirimi yoluyla işverenlerimize tam 16 milyar lira ödeme yaptı işin istihdam boyutu kısaca böyle. Tabi sanayi alt yapısını daha da güçlendirmek için attığımız adımlarda var. Geçen hafta OSB’lerle ilgili yeni bir düzenleme yaptık. Yeni bir yönetmelik çıkardık. Böylelikle daha yatırımcı bir yapıya geçtik, arsa tahsislerinin süreçlerini hızlandırdık. Gelecek dönemde yerlileşmeye ilişkin adımlarımız olacak. Yüksek ithal bağımlığı kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizi direncimizi zayıflatıyor. Yerli kaynaklardan en iyi şekilde istifade etmek amacıyla, üretimi ithal bağımlığını indirmek istiyoruz.”

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal