ASELSAN'dan Tedarikçilerine 700 Milyon TL Nakit Desteği

ASELSAN, coronavirüs salgınının negatif etkilerinin hissedilmesine karşın nisanın başından beri binin üstündeki tedarikçisine 700 milyon TL nakit ödeme yaptı.

10.04.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:50) ASELSAN'dan Tedarikçilerine 700 Milyon TL Nakit Desteği

ASELSAN, coronavirüs salgınının negatif etkilerinin hissedilmesine karşın nisanın başından beri binin üstündeki tedarikçisine 700 milyon TL nakit ödeme yaptı.

ASELSAN'dan gelen açıklamaya bakıldığında, firma, coronavirüs salgınının negatif etkilerine rağmen faaliyetlerini ve üretimini hız kesmeden sürdürüyor. Firmanın ay başından itibaren beraber çalıştığı tedarikçilerine yaptığı ödemeler de devam ediyor. Bu kapsamda bir haftalık süre içerisinde binden fazla tedarikçiye 700 milyon TL'lik nakit desteği temin edildi.

Böylece ASELSAN'ın sene başından bu yana tedarikçilerine yaptığı ödeme tutarı 3 milyar 500 milyon TL'yi geçti.

Açıklamada fikirlerine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, firmanın tedarikçi ekosisteminde neredeyse 73 bin kişiye istihdam sağladığını ve ülke savunması adına son derece önemli olan bu sektörde istihdamın muhafaza edilmesinin mühim olduğunun altı çizildi.

Görgün, ASELSAN'ın bugünlere beraber geldiği tedarikçilerinin destekleriyle geldiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Tedarikçilerimizi ulaştığımız finansal sonuçların sürdürülebilirliğinin teminatı olarak görüyoruz. Bu nedenle birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızı geçmişte olduğu gibi gerektiğinde de her türlü fedakarlığı yaparak desteklemeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu sıra dışı ve zor günler özellikle yerli tedarik zincirimizin ne kadar kritik öneme haiz olduğunu gözler önüne sermiştir. Biz ASELSAN olarak ülkemizde yıllardır sürdürülen yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarında çok büyük rol almış olmamızın ve üretimimizin önemli bir kısmının yerli tedarikçiler tarafından sağlanmasının avantajını açıkça görüyoruz. Önceliğimiz her zaman yerli savunma sanayisidir ve bu dönemde yaptığımız ödemeler de bunun bir göstergesi niteliğindedir."

Görgün, bahsedilen ödemelerin yapılmasında ve savunma sanayisi ekosisteminin kuvvetli bir şekilde ayakta tutulmasında destekleri sebebiyle başta Cumhurbaşkanlığı olarak ilgili kurum, kuruluş ile bakanlık ve hissedarlara teşekkür dileklerini ileterek, "ASELSAN olarak inanıyoruz ki bizler tedarikçilerimizle ele ele verip bu küresel krizden güçlenerek çıkmayı başaracağız." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal