Araştırma Görevlisi Alımı

Selçuk Üniversitesi araştırma görevlisi alımı 2017? Araştırma görevlisi ilanları 2017? Araştırma görevlisi olma şartları? Tüm bu soruların cevapların sizler için derledik.

21.05.2018-21:43 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-21:34) Araştırma Görevlisi Alımı

NORMAL ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI

Adayların ilk olarak ALES'e girmesi lazımdır. ALES sonuçları, açıklandığı günden itibaren üç sene süreyle geçerli olur. ALES'ten minimum 70 ve YDS'den en az 50 alanlar, açılacak kadrolara başvuru yapabilir.

Bunun yanında başvuracak adayların, ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını geçmemiş olması lazımdır.

1- Ön değerlendirme: Açıklanan kadro sayısının 10 katına dek aday, ALES puanının %60'ı (merkezi sınavdan muaf tutulan adayların son iki seneye ait ALES notunun olmaması durumunda, ALES puanı 70 olarak alınır) ve yabancı dil puanının %40'ı esas olarak ilan edilir. Meslek yüksekokullarına başvurularda ise ALES puanının %70'i ve lisans mezuniyet notunun %30'u dikkate alınarak belirleme yapılır.

2- Giriş sınavı: Açıklanan bölümle alakalı bilgi düzeyini ölçecek biçimde yazılı olarak yapılır. Fakat yabancı dil okutmanları ve çeviricilerde adayların mesleki ifade ve bilgi yeteneği ile anlatım düzeyini ölçecek biçimde yalnızca sözlü sınav gerçekleştirilir.

3- Son değerlendirme: ALES notunun %30'u (merkezi sınavdan muaf olan adayların değerlendirilmesinde; son üç seneye ait merkezi sınav notunun olmaması durumunda ALES puanı 70 olarak alınır), lisans mezuniyet notunun %30'u, yabancı dil puanının 'u ve giriş sınavı notunun %30'u esas olarak son değerlendirme yapılır. Meslek yüksekokullarında ise ALES notunun %35'i (merkezi sınavdan muaf olacak adayların değerlendirilmesinde; son üç seneye ait merkezi sınav notunun olmaması durumunda ALES puanı 70 olarak alınır), lisans mezuniyet notunun %30'u ve giriş sınavı notunun %35'i hesaplanarak, ilan edilen kadro sayısı kadar adayı başarı sırasına göre tespit edilir. Değerlendirme puanı 65 puandan düşük olanlar sınavlarda başarısız kabul edilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal