Araç Sahiplerine Bir Müjde Daha, İndirim Geliyor

Dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa kadar düşmesi, benzinde indirime gidilmesini sağladı. Benzinde, salı gece yarısı en az 10 kuruşluk bir indirim olması bekleniyor.

26.01.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-11:09) Araç Sahiplerine Bir Müjde Daha, İndirim Geliyor

Dolar kurunun 5 TL 26 kuruşa kadar düşmesi, benzinde indirime gidilmesini sağladı. Benzinde, salı gece yarısı en az 10 kuruşluk bir indirim olması bekleniyor. Motorinde ise herhangi bir değişiklik görülmüyor. Bu ay içinde benzine 33 kuruşluk bir zam gerçekleştirilmişti.

Ülkemizde akaryakıt ücretlerini belirleyen üç temel unsur var. Bunlar, Brent petrol fiyatları, dolar kuru ve uluslararası piyasalarda motorin ve benzinde yaşanan fiyat artış ve inişleri.

Dolar kurunda bu hafta içinde düşüş gözlendi. Kur, 5 TL 26 seviyesine kadar indi. Bu hareket uluslararası ürün fiyatları ve Brent petrolden destek almadı. Uluslararası piyasalarda ne benzinde ne de motorinde çarpıcı bir artış gerçekleşmedi.

Bu gelişmeler kapsamında dolar kurunun inmesi, benzinde en az 10 kuruşluk bir indirim olacağı düşüncesini yarattı. Hafta başında dolarda ve ürün piyasalarında bir gelişme olmazsa Salı gecesi benzin fiyatında, en az 10 kuruşluk bir düşüş yaşanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal