Araç Muayenede Erteleme Açıklaması

TÜVTÜRK, koronavirüs sebebiyle ertelenen muayenelerin 3 Nisan-3 Temmuz tarihlerini kapsadığını açıkladı.

02.09.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-16:54) Araç Muayenede Erteleme Açıklaması

TÜVTÜRK'ten gelen açıklamada, muayenelerini yaptıramayan araçlarla ilgili muayene erteleme sürecinin yalnızca 3 Nisan-3 Temmuz tarihleri arasındaki araçları kapsadığı kaydedildi.

TÜVTÜRK yaptığı açıklamaya göre, pandemi sebebiyle 3 Nisan-3 Temmuz tarihlerinde araçlarının muayenesini yapamayan motorlu araç sahiplerinin, araç muayene işlemlerini bu zamanın bitimi olan 3 Temmuz'dan itibaren 45 gün içerisinde (17 Ağustos'a kadar) yapılmasına imkan verilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aracılığıyla, konu olan tarihler arasında (3 Nisan-3 Temmuz) araç muayene müddeti sona eren ve muayenelerini 17 Ağustos'a kadar yaptıramayan araç sahipleri için bir defa daha ek zaman verildi. Bu kapsama dahil olan araç sahipleri 30 Eylül tarihine kadar muayene işlemlerini yaptırabilecek.

KİMLER ERTELEMEDEN FAYDALANAMAYACAK?

TÜVTÜRK'ten gelen açıklamada, 30 Eylül tarihine kadar sürecek olan ertelemenin yalnızca 3 Nisan-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında muayene süreci sona erecek olan motorlu taşıtlar için geçerli olduğunun altı çizildi. Kapsama dahil olmayan araçların ertelemeden faydalanamayacağı ifade edilirken, vatandaşların mağdur olmaması ve gecikme cezası ödememeleri için muayene sürelerini kontrol etmeleri önerildi.

SON GÜN UYARISI

Bu süre boyunca, istasyonlarda yoğunluk olmaması için araç sahiplerinin muayenelerini son güne bırakmamaları uyarısını yaparken, Türkiye genelindeki bütün araç muayene istasyonlarının tam kapasite çalışmaya ve randevu vermesi sürdüreceği belirtildi.

ÜST DÜZEY PANDEMİ TEDBİRİ

Açıklamada aynı zamanda şu ifadeler kullanıldı:

'Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumaya yönelik olarak, hali hazırda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve tüm istasyonlarımızda uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki istasyonlarımızda üst düzey tedbirler alınmaktadır.'

GECİKME ÜCRETİ NE KADAR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aracılığıyla, koronavirüs önlemleri ardından girilen normalleşme dönemini takiben, araçlarını muayeneye getiren araç sahiplerinin araç muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmasının önlenmesi ve salgının vatandaşlara muhtemel etkisinin minimuma çekilmesi için, 3 Nisan 2020-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında araç muayene süresi biten ve 17 Ağustos 2020 tarihine kadar muayenesi yaptırılamayan taşıtların muayene süreleri % 5 gecikme ücreti alınmaması koşuluyla 30 Eylül 2020'ye kadar uzatılmıştı.

Araç Muayene randevusu, 'www.tuvturk.com.tr" internet sitesi ve "08502228888' numaralı hattan ücretsiz alınabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal