Araba Alırken Kredi Nasıl Çekilir?

Bir araba almak ya da arabanızı değiştirmek mi istiyorsunuz o halde araba alırken kredi nasıl çekilir konusunda bir araştırma yapmalısınız. Araç kredilerinde hemen her bankanın cazip ödeme ve kredi imkânları vardır.

25.07.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-15:21) Araba Alırken Kredi Nasıl Çekilir?

Hangi bankadan kredi çekerseniz çekin tüm bankalarda aracın belli bir oranını peşin olarak yatırmalısınız, bu nedenle araç almaya karar verdiğinizde kesinlikle bu iş için belli bir bütçenizin bulunması gerekir. Gelir durumunuza göre geri ödeme planlarınızı yapmalı ve bu konuda aylık ödemelerde sıkıntıya düşmeden rahat bir ödeme yapabileceğiniz teklifleri değerlendirmelisiniz.

Taşıt Kredisi Kullanmak İçin İstenen Belgeler Nedir?

Taşıt kredisine başvuranlardan bankalar bazı evrakları tamamlamalarını isterler araba alırken kredi nasıl çekilir bu evraklar nüfus cüzdanı, maaş bordrosu ya da gelir beyanı, kişi adına herhangi bir fatura bu elektrik, telefon doğalgaz faturası olabilir, ikametgah, sıfır araçlar için proforma fatura, ikinci el araçlarda buna gerek yoktur ama ikinci el araçlar için noter tasdikli satış onayı ile araç ruhsatı gereklidir. Tüm bu belgeler ile taşıt kredisi başvurusu incelemeye alınan bankalardan aynı gün içinde olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş sağlanır. Bankaların olumlu sonuçlar için dikkate aldığı konular kişinin gelir durumu, çalışma süresi ile birlikte sigortalılık süresi ile kredi geçmişi ve kişinin borç durumudur.

Hangi Araçlar İçin Taşıt Kredisinden Yararlanılır?

Hem ikinci el hem de sıfır araçlar için taşıt kredisi olanağı vardır ancak araç ticari, yarı ticari ya da binek araç olmalıdır. İkinci el araçlar için kullandırılan kredilerde aracın yaşı dikkate alınır çok büyük oranda beş yaşını aşmayan araçlara verilen kredi olanağından 10 yaşına kadar olan araçlarda yaralanabilir fakat iş makineleri ile motosikletler için bankaların taşıt kredisi verme ihtimali yoktur. Kredi notu yüksek olan, 18 yaşını doldurmuş, aylık düzenli bir geliri ve sosyal güvencesi bulunan herkes kredi şartlarını taşımaları halinde bankaların taşıt kredilerinden yararlanabilir.

Hangi Kredi İmkanından Yararlanılmalıdır?

Bankaların taşıt kredilerinin yanı sıra farklı kredi seçenekleri de vardır, ihtiyaç kredisi bu seçeneklerden biridir ve kredi kullanmak isteyenler tarafından en sık tercih edilen yöntemdir. Araba alırken kredi nasıl çekilir sorusu kafanızı karıştırıyorsa yapmanız gereken bütçeniz ve aylık geri ödemelerde ki kolaylıkları inceleyerek buna göre bankadan kredi talep etmektir. Taşıt kredisi kullanılması halinde hemen her banka ödemeleri tamamlanana kadar aracı rehin tutar ve bankaya olan borç ödenip bitmeden de bu rehinlik kaldırılmaz. Aracın ruhsatı üzerine konulan bu rehin nedeni ile aracın borcunun bitmeden satışı gerçekleşmez. Bankaların rehin işlemlerini uygulamayan bazı bankalarda vardır bunun da dikkate alınarak hangi bankadan kredi seçileceğine karar verilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal