Antalya'dan Hong Kong'a Yaban Mersini İhracatı

Antalya'dan Hong Kong'a da "yaban mersini" ihracatı yapılmaya başladı.

23.06.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-16:42) Antalya'dan Hong Kong'a Yaban Mersini İhracatı
Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca, açıklamasında, tarım şehri de olan Antalya'da ürün farklılığınu çoğaltmaya yönelik faaliyetler yaptıklarını bildirdi.

Yurt dışında "blueberry" olarak tanınan yaban mersini üretiminde kısa sürede ciddi yol aldıklarının altını çizen Karaca, "Blueberry dünyada trend olan bir meyve ve ihracat değeri çok yüksek. Antioksidan özelliği var. Toprağa çok bağlı kalmadan saksıda yetiştirilebilen bir meyve. İklim bakımından da Antalya bu meyve için çok uygun bir yer." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığının hibeleri ve İl Müdürlüğü'nden gelen destek üreticilere soğuk hava deposu ile paketleme tesisi benzeri pek çok alanda destek verdiğinin altını çizen Karaca, bu destekler çerçevesinde bir firmanın saksılarda büyüttüğü yaban mersinlerini sattıklarını belirtti.

2019'da 67 ton 700 kg dış satım yapıldı.

Yaban mersininin dünya pazarında yüksek fiyat üzerinden alıcı bulduğuna işaret eden Karaca, şu ifadeleri kullandı:

"Üretimin gelişerek devam etmesini istiyoruz ve bu konuda çalışmalar yapıyoruz. İhracat değeri olan, katma değeri yüksek, dünya piyasalarında yüksek fiyattan alıcı bulan blueberry ürününü Antalya'da da yaygınlaştırıyoruz. Almanya, Dubai, İsveç, Norveç ve Katar'ın ardından Hong Kong'a da blueberry ihracatına başladık. Geçen yıl 67 ton 700 kilogram blueberry ihracatı gerçekleştirdik. Yeni yatırımlarla kısa sürede bu rakamları artırmayı hedefliyoruz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal