Antalya, 170 Ülkeden İki Milyon Turisti Ağırladı

Her sene milyonlarca turisti konuk eden Antalya, 1 Ocak-13 Eylül döneminde 170 ülkeden iki milyon üç bin 946 turisti konuk ederken şehre en çok yabancı turist Rusya'dan geldi.

21.09.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-14:26) Antalya, 170 Ülkeden İki Milyon Turisti Ağırladı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, 'Tatile gelenler sağlıklı turizm sertifikası sayesinde mutlu döndükleri için talep bir anda yükselmeye başladı' diye konuştu. Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu, 'Biz bu sene yurt içi pazardan da yurt dışından gelenlerden de çok ciddi rezervasyon aldık' ifadelerini kullandı.

Hem sağlıklı hem de güvenli tatil olanağı sunan Antalya, Ukrayna, Rusya, Almanya, Polonya, İngiltere başta olmak üzere 170 ülkeden iki milyon üç bin 946 turist ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda koronavirüs salgını sürecinde başlatılan 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı' çerçevesinde şehirdeki pek çok tesis, sertifikayla hizmet sağlıyor.

Alınan önlemler sayesinde hem güvenli hem de sağlıklı turizm imkanı sunan Antalya, pandemi sürecinde de turistlerin ilk seçtikleri arasında yer alıyor.

Denizin, kumun, güneşin keyfini çıkararak, her türlü olanağın sağlandığı lüks otellerde tatil yapanlar, Gazipaşa'daki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nden, Kaş'taki Patara'ya kadar pek çok tarihi mekana gitme fırsatı buluyor.

Tekne turlarıyla koyları dolaşan, kendilerini Akdeniz'in berrak sularına bırakan tatilciler, bilinen plajlarda da güneşlenmenin, kitap okuyarak, yürüyüş yapmanın tadını çıkarıyor.

Şehrin yöresel yiyeceklerini de deneme olanağı yakalayan misafirler, yaptıkları alışverişlerle esnafa da katkı sağlıyor.

Her sene milyonlarca tatilciyi konuk eden Antalya'yı, 1 Ocak-13 Eylül sürecinde iki milyon üç bin 946 misafir ziyaret etti.

EN FAZLA TURİST RUSYA'DAN

Antalya'ya en fazla Rusya'dan tatilci gelirken bu ülkeden 703 bin 463, Ukrayna'dan 354 bin 518, Almanya'dan 239 bin 673, İngiltere'den 148 bin 535, Polonya'dan 47 bin 909 tatilci olmak üzere Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlardan Afrika'ya pek çok bölgenin 170 ülkesinden turist, şehre gitti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine, 1 Haziran tarihinde normalleşme döneminin başlaması ile Ukrayna, Hollanda, ağustos ayında da Rusya, Almanya başta olmak üzere ayrı ülkelerden turistlerin geldiğini dile getirdi.

Pandemi döneminde Türkiye'nin turist alıyor olmasının önemine dikkat çeken Atmaca, 'Tüm destinasyonlar kapalı, Türkiye'nin ve Antalya'nın açık olması sektörün çok büyük başarısı. Böyle bir salgın sürecinde, güvenli turizm sertifikasıyla alınan yolun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Rakamlardan ziyade otellerin açık olması, istihdam sağlıyor olmak en büyük başarı.' şeklinde konuştu.

Ülkay Atmaca, sağlıklı turizm sertifikasını turistlerin memnuniyetle karşılandığını, güvenli tatil olanağı sağladıklarını ifade ederek, 'Temmuz ve ağustosta bu kadar yoğun değildi. Tatile gelenler sağlıklı turizm sertifikası sayesinde mutlu döndükleri için talep bir anda yükselmeye başladı.' diye konuştu.

'BİRÇOK ÜLKEDEN MİSAFİRİMİZ VAR'

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu da sağlıklı turizmi ilk deneyimleyen turistlerin, oldukça iyi reklam yaptığını dile getirdi.

Yurtlarına dönen turistlerin tekrar rezervasyon yaptırdığını, arkadaşlarına tavsiye ettiğini belirten Kavaloğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Birçok ülkeden misafirlerimiz var. Tatil yapanların memnuniyeti sayesinde rezervasyonlarımız artarak geldi. 'İş yerimden bile daha fazla tedbir almışsınız', 'Evimde bile bu kadar dikkat etmiyorum' diyen misafirlerimiz oldu. Dolayısıyla biz bu sene yurt içi pazardan da yurt dışından gelenlerden de çok ciddi rezervasyon aldık.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal