Anlaşma Sonrası Borsa İstanbul'dan Rekor

Bugün Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından Hisse Senedi Alımına Dair Mutabakatın imzalanmasının ardından Borsa İstanbul'un günü nasıl kapatacağı merak ediliyordu.

26.11.2020-21:10 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-21:24) Anlaşma Sonrası Borsa İstanbul'dan Rekor

Geçtiğimiz 2 hafta içerisinden her günü, bir önceki günü aşan rakamlarla bitiren Borsa İstanbul'dan bugün de rekor kapanış haberlere geldi.

Bugün Bugün Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasında imzalanan anlaşmanın ardından Borsa İstanbul , günü yüzde 1,28’lik yükselişle tamamladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi günü yüzde 1,28'lik yükselişle tamamladı. Endeks, 17,02 puanlık artışla 1.342,49 puanla rekor seviyede kapanırken, toplam işlem hacmi 27,5 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 2,27, holding endeksi de yüzde 1,46 değer kazandı.

'YAPILAN ANLAŞMA ETKİLİ OLDU'

Analistler, bugün imzalanan anlaşma ile birlikte yurt içi piyasaların, son haftalarda atılan piyasa dostu adımlar ve uluslararası finans kuruluşlarının Türk lirası varlıklara yönelik olumlu raporlarıyla pozitif ayrıştığını ve BIST 100 endeksinin rekor tazelediğini belirtti.

Akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası toplantı tutanaklarının takip edileceğini bildiren analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin, haftalık para, banka ve menkul kıymet istatistiklerinin, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanaklarının izleneceği kaydetti.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının yanı sıra jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de piyasaların odağında olduğunu kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.340 ve 1.360 seviyelerinin direnç, 1.300 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal