Ambargo İşe Yaramadı! ABD'nin Boşluğunu Avrupa Kapattı

ABD'nin önde geldiği dünya genelinde giderek yükselen korumacılık hareketinden en etkilenen alanların başında çelik sektörü geldi.

05.10.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-12:45) Ambargo İşe Yaramadı! ABD'nin Boşluğunu Avrupa Kapattı

ABD'nin önde geldiği dünya çapında giderek yükselen korumacılık hareketinden en çok etki gören alanların başında gelen çelikte, Türk şirketlerinin doğru hedef pazar seçim stratejisi uygulaması ile 9 aylık ihracat 6 seneden sonra tekrar 11 milyar dolara ulaştı. ABD'ye Türk çelik sektörü ihracatının ortala 200 milyon dolar inmesinden meydana gelen boşluk, Avrupa ülkeleri ile  fazlasıyla kapatıldı.

ABD ile Çin arasında bu geçtiğimiz Mart ayında çelik ve alüminyum alanına ilişkin vergilerin yükselmesi ile  ateşi yakılan 'ticaret savaşı', senenin en kritik gündem konusu olarak masaya yatırıldı.

Korumacılık hareketinde yükselmesine neden olan bu süreçten en fazla etki gören alanların başını çelik sektörü çekti. Türk çelik sektörü ise bu dönemde ABD'ye ihracat hacminin düşmesinden doğan boşluğu, Avrupa ülkeleri ile kapattı.

Türk çelik sektörünün ihracat hacminde fark edilir bir yükselme meydana gelirken, 9 aylık dış satış hacmi geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 25,4 yükselerek 10 milyar 972,8 milyon doları buldu. Bu sayı 2017 yılının Ocak - Eylül döneminde 8 milyar 182,2 milyon dolar düzeyindeydi. Çelik sektörünün 9 aylık ihracatı, en son 201'de 11 milyar doların üzerindeydi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal