Ambalajlı Süt Üreticileri Talep Artışına Hazır

ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Çallı, yoğurt, peynir, ayran benzeri ambalajlı ve güvenilir süt ürünlerini piyasaya arz etmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın stok yapmasına gerek yok." diye konuştu.

18.03.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:50) Ambalajlı Süt Üreticileri Talep Artışına Hazır

ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Çallı, yoğurt, peynir, ayran benzeri ambalajlı ve güvenilir süt ürünlerini piyasaya arz etmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın stok yapmasına gerek yok." diye konuştu.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, coronavirüs salgınıyla mücadele boyutunda alınabilecek tedbirleri ve sektörün mevcut vaziyetini değerlendirdi.

Bilhassa bu süreçte kaynağı belli olmayan gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirten Çallı, kuvvetli bağışıklık sisteminin temel koşullarından birinin güvenilir gıdaların tüketilmesi olduğunu belirtti.

Açıkta satılan ambalajsız gıdaların türlü mikroorganizmalara maruz kalabileceğine vurgu yapan Çallı, şu ifadeleri kullandı:

"Cansız yüzeylerde günlerce varlığını sürdürebilen Kovid-19'a karşı ambalajlı ve güvenilir gıda tercihi önceliğimiz olmalıdır. Ambalaj, tüketime sunulan gıdaları her türlü çevresel riskten uzak tutar ve korur. Sokaktan aldığımız süt denetlenmediği için ne koşullarda sağıldığını ve saklandığını bilemeyiz. Açıkta satılan süt ve süt ürünlerinde tehlike her zaman vardır, bu günlerde daha da dikkat edilmeli."

"AB normlarında çalışmayı sürdürüyoruz"

Dünya genelinde hızlıca yayılan ve alınan önlemler sayesinde Türkiye'de görülme sıklığı ortalamanın altında ilerleyen coronavirüs sebebiyle vatandaşların gıdaya talebinde artış görüldüğünün de altını çizen Çallı, "Süt ürünleri sanayicileri talepleri karşılamak için AB normlarında çalışmayı sürdürüyor. Yoğurt, peynir, ayran gibi ambalajlı ve güvenilir süt ürünlerini piyasaya arz etmeye devam ediyoruz. Süt ürünleri imal eden sanayi tesislerimizin kapasite kullanım oranı yaklaşık yüzde 70, bu gelen talep doğrultusunda her an arttırılabilir. Vatandaşlarımızın stok yapmasına gerek yok." dedi.

Çallı, coronavirüs hala bilinen bir tedavisi veya aşısının olmadığına vurgu yapılarak, "Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarımızın canla başla mesai harcadığını görüyoruz. Halkımız kamu kaynakları dışında haberlere itibar etmemeli. Vatandaşlar, kamu otoritelerinin belirttiği önlemleri alırsa ülke olarak bu durumun da üstesinden geliriz." değerlendirmesini yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal