Amazon Türkiye

İnternet üzerinde alışverişin cazibe merkezi Amazon Türkiye ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

10.05.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-10:45) Amazon Türkiye

Günümüzde herkes internet üzerinden alışveriş yapıyor. Hem kolay hem de hızlı olan bu yol günümüz ticaretinde cazibe merkezi. Ulusal ve küresel şirketler internet üzerinden satışlara sıcak satıştan daha çok önem veriyor. Ve ürünün burada satılması onlar için çok önemli. İşte o şirketlerinin ürünlerini satılabilmesi için kurulmuş havuz konumunda olan Amazon Türkiye'de.

AMAZON TÜRKİYE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küresel çapta ünlü alışveriş siteleri Alibaba ve Amazon ile Türkiye'ye yatırım yapmaları için bir araya geldiklerini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon'un Türkiye'de yatırım yapmak için bazı isteklerde bulunduğunu, bu çerçevede çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bloomberg'e konuşan Bakan Tüfenkci, "Elektronik ticaret hususunda Türkiye'de büyük bir olanak var, bu olanağı kullanmak istiyoruz" diye konuşurken, "Alibaba, Amazon dahil olmak üzere birkaç uluslararası şirket Türkiye'de çalışmak istiyorlar. Bakanlığımızla görüşmeler yapılıyor. İki şirketle ben de bizzat kendim görüştüm. Bir takım yasal düzenlemeler veya iyileştirmeler istiyorlar. Arkadaşlarımız bunları teknik anlamda çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Firmaların Türkiye'de kuracakları temsilcilikler sayesinde bölgeye dağıtım yapmak istediklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Onun için bizim gümrüklerle ilgili bir takım düzenlemeler yapmamız, lojistik altyapısını güçlendirmemiz, elektronik ortamı daha düzgün kurmamız lazım"  diye konuştu.

Bakan Tüfenkci elektronik alışveriş ile alakalı ayrıca önümüzdeki günlerde bir sektör çalıştayı da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal