Altını Tahtından Eden Paladyum Son Ayların En Düşük Seviyesini Gördü

Tarihi rekoru olan bin 614 dolar düzeyini görerek altını tahtından düşüren paladyum iki günde yüzde 15'ten fazla değer yitirdi. 16 Ocak'tan beri en düşük seviyesini gören paladyum bin 336 dolara dek düştü.

29.03.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-16:27) Altını Tahtından Eden Paladyum Son Ayların En Düşük Seviyesini Gördü

Rusya'nın altı ay süresince hurda metal ihracatını durduracağını duyurmasının ardından tarihi rekor olan bin 614 dolara çıkan paladyum fiyatları, peş peşe ikinci gün değer yitirdi. Paladyum 16 Ocak'tan beri en düşük seviyesi olan bin 336 dolara dek düştü.

GEÇEN HAFTA TARİHİ REKORA ULAŞMIŞTI

Otomobilleri sera gazı salınımını azaltma için filtre sistemlerinde kullanılan paladyuma talebin, üretimin üstüne çıkmasıyla fiyatlar geçen hafta yeni tarihi rekor seviyesine varmıştı. Birleşik Krallık ve Güney Afrika merkezi madencilik firması Anglo American CEO'su Mark Cutifani paladyum fiyatlarında görülen tırmanışı "bir balon" diye tanımladı.

16 OCAK'TAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYE GERİLEDİ

Bunların haricinde, ABD hisse senedi piyasalarında görülen düşüşün bitmesi ve devlet tahvillerinin getirilerinin artırılması, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerine odaklanan yatırımcılar, Brexit hususundaki gelişmeler ve ABD'nin dördüncü çeyrek büyümesinin beklentilerin altında açıklanması etkileriyle paladyum fiyatları, 16 Ocak'tan beri en düşük seviyesi olan bin 336 düzeyine geriledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal