Altın Yönünü Bulamıyor!

Ekonomik belirsizlerin güvenli limanı altın, küresel ekonomideki belirsizliklerden yönünü bulamıyor. Haber365 Ekonomi Servisi, belirsizliğin nedenlerine projeksiyon tuttuk.

27.10.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-11:03) Altın Yönünü Bulamıyor!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Kontratlı hesapların, 10 Ekim’de sona ermesi ile ons altında beklenen düşüş trendi cılız kaldı.

Büyük yükseliş öncesi, altında beklenen düşüşün niye gelmediğini sorguladık.

 

ABD’deki trilyon dolarlık mali canlandırma paketinin, Başkan Trump direncine karşın, halen seçimden önce serbest bırakılma beklentisi var.

DIŞARIDA DÜŞEN DOLARLA YÜKSELİYOR

Altın, zaman zaman da pariteye bağlı hareket ediyor. Ve yurt dışında dolar gerilemesine bağlı yükseliş gösterebiliyor.

 

DÜŞÜK MONTANLI KONTRAT İŞLEMLERİ VAR!

Altında, jepolitik gerginlikler de fiyatlanıyor. Geçen ay ki kadar olmasa da bu ay da kontrat işlemleri etkili. Şimdi ay sonu kontrat işlemleri daha küçük montanlı olsa da var.

İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gün içinde ons altının, yine 1.900 doların altını göreceğini kaydetti.

 

Asya piyasalarında daha ziyade Ortadoğu piyasalarında risk fiyatlanıyor. ABD piyasalarındaki düşüşe bağlı olarak, altın yatayda seyrediyor.

Yıldırımtürk, ancak 50 dolarlık günlük bir hareketi, spekülatif olarak değerlendirdiklerini belirterek, özellikle

seçim sonrasında, ons altının, 2.250 dolar seviyelerine kadar yükselişini öngörüyor.

TEŞVİKİN BİR KISMI SERBEST BIRAKILABİLİR!

Tamamı olmasa da, ABD’de teşvik paketinin az bir miktarının serbest bırakılacağı olasılığının piyasalarca satın alındığını belirten, Yıldırımtürk,

‘TL bazında trend kaçmış görünüyor. Güçlü bir yükseliş trendinde değil. 3 Kasım’da seçim sonuçları da hemen açıklanmayacak. Seçim sonuçlarının belirsizliği de, altının yükselişini destekler’ dedi.

ONS ALTIN 1.900’ÜN ALTINI GÖRECEK!

Ons altının gün içinde, 1.900 doların altını göreceğini kaydeden, Yıldırımtürk, Trump’ın güçlü olduğu eyaletlerde zaman zaman, anketler aleyhte de çıkabiliyor. Belirsizlikten kaynaklanan fiyat hareketlerini görüyorsunuz. Temelinde, eksi faiz yüksek likiditeyi işaret eden Yıldırımtürk, risk iştahı artınca alım; risk iştahı düşünce satış baskısı geliyor’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal