Altın Seçimi Beklerken, Dolar 8 TL'ye Çekilecek!

Bugünden sonra doların, 8 TL'ye kadar geri çekildiğini göreceğiz. Altın ise ABD'de seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak yönünü belirleyecek. Ve her durumda altın senaryomuzu yaptık!

30.10.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-16:27) Altın Seçimi Beklerken, Dolar 8 TL'ye Çekilecek!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

 

Sabah 03.38’de ons altın 1.865 dolara kadar gerilerken, Ekim ayının son işlem günü, ilerleyen saatlerde, kayıplarının bir kısmını geri alarak ve 0,75 artışla, 1.182 dolara yükseldi.

 

1,8 TRİLYON DOLARLIK TEŞVİKLE ALTIN YÜKSELECEK!

Yönünü belirlemek üzere, ABD seçimini bekleyen altında, Trump kazanması senaryosuna göre, tahminen 1.8 trilyonluk bir teşvik paketi serbest bırakılacak. Dolar düşerken, altın biraz yükselecek.

istanbul Mücevherciler Kuyumcular Ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altında, 1.860 ve 1.850 doların önemli, seviyeler olduğunu anlatarak, ‘Doların güçlenmesi de, altını baskıladı.

Avrupa Merkez Bankası, yeni bir teşvik paketinin serbest bırakılacağının sinyalini verirken, ABD Doları, Euro karşısında yükseldi’ dedi.

Trump’ın, ihracat avantajı sağlamak için güçlü dolar istemediğine işaret eden, Yıldırımtürk, ‘Bu altına destek olan bir şey. Trump kaybederse, ilkbahara kadar teşvik paketi olmayacağı için, altın mevcut likiditeyle döneceği için olumsuz etkilenebilir. Ve pandeminin 2. Dalgası da likit ihtiyacı oluşturuyor’ dedi.

 

PİYASAYA PARA VERMEK İÇİN MERKEZ ALTIN SATIYOR

Yıldırımtürk, Merkez Bankası’nın piyasaya para verebilmek için altın satabileceğini kaydetti.

Türkiye’de, ağustosta 44 ton altın ithal edildiğini ve 45 ton da altın ihraç edildiğini belirterek, ‘Bunu İstanbul Altın Borsaları’nda satmışlar. 1.850 dolar kırılırsa, 1.840 dolara gerileyebilir’ dedi.

ABD’deki teşvik paketinin onaylanması halinde, dolar değer kaybedecek, işte bu durumda Yıldırımtürk altının 2.000 dolarlara çıkacağını söyledi.

BİDEN’IN KAZANMASI DURUMUNDA ALTININ YÖNÜ

Biden’ın kazanması halinde, görevi ocak ayında devralacak. Ve o zamana kadar teşvik paketi çıkamayacak ve bu senaryoda altın baskılanabilir.

Yıldırımtürk’ün, bu senaryoya dair saptaması şöyle:  

‘Biden gelirse teşvik paketi onaylanmaz. O zamana kadar likidite ihtiyacı ve pandemide 2. dalga ile yatırım araçlarının gerilemesi ile birlikte altını baskılayabilir’ dedi.

 

30 EKİM’DE BANKALAR HESAPLARI KAPATIYOR

Son günlerde dövizin yükselme nedenini, bankaların ay sonu döviz işlemlerini kapatma işlemi olarak okuyan, Yıldırımtürk, ‘Bugün de son günü. TCMB para sıkılaştırması ile piyasadan para çekecek. Ayrıca, döviz dışarıda da yükseldi.’ dedi.

DOLAR 8 TL’YE ÇEKİLECEK!

Yıldırımtürk, dolarda 8 TL’ye geri çekilme bekliyor. Yükselişte ise 8.50’lik direnç noktası olduğunu hesaplıyor.

Pazartesi günü hem mart ödemeleri nedeniyle ertelenen hem de, cari ödemeler ertelenmişti. Bu nedenle de sıkılaştırma olabileceğini, kaydetti.

DOLAR YÜKSELMEYECEK!

Mehmet Ali Yıldırımtürk, dövizin bu seviyelerde kalacağını ve çok yukarı çıkmayacağını öngörüyor.

An itibariyle döviz sepeti, 9,04 civarında seyrediyor. Ve 9.15’i yukarı doğru kırması, Türkiye ile ilgili negatif algı oluşturacağını belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal