Altın Hesaplarında Rekor Kırıldı

Küresel ekonomideki dalgalanmaların ardından yatırımcılar altına hücum etti. Bankalardaki altın hesapları da rekor kırarak 32 milyar liraya ulaştı.

06.07.2018-13:49 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-13:41) Altın Hesaplarında Rekor Kırıldı

Global ekonomideki dalgalanmaların etkisiyle senenin 5 ayında yüksek dalgalanma olan döviz ve pay senedi piyasalarından çıkan yatırımcılar altına hücum ederken bankalardaki altın hesaplarının değeri 32 milyar liraya ulaştı.

GRAM ALTIN YIL BOYUNCA YÜKSELDİ

Global ekonomideki çalkantıların sürdüğü senenin ilk 5 ayında, döviz ve pay piyasalarından çıkan yatırımcılar, tarih boyu cazibesini kaybetmeyen altına hücum etti. Altına olan isteğin artmasında, ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlik, döviz kurları ile tahvil faizlerindeki artış, jeopolitik riskler ve gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarındaki normalleşme adımlarının sürmesi gibi sebepler etkili oldu. Bu yıllarda yurt içinde gram altının fiyatı seneye başladığı 158,8 lira düzeylerinden yükselişe geçerek mayıs ayını 184,7 liradan bitirdi. Böylece geçen 5 aylık dönemde gram altın yüzde 16,3 değer kazandı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Söz hususu gelişmelerin katkısı ile bankalardaki altın hesapları da hem değer, hem de miktar düzeyinde rekor düzeylere vardı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bilgilerine göre, bankalardaki altın hesapları senenin 5 ayında 2017 sonuna oranla 7 milyar 711 lira yükselerek 31 milyar 814 milyon lira seviyesine vardı ve tarihi zirvesini gördü. Bu rakamın 31 milyar 96 milyon lirası yurt içi, 718 milyon lirası ise yurt dışı yerleşiklerin hesaplarından meydana geldi. Bankalarda tutulan kıymetli maden depo hesapları tutarı 2017 sonunda 24 milyar 103 milyon lira düzeyinde bulunuyordu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal