Altın Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Altın hesabı son zamanlarda birikim yapmak isteyen vatandaşlar için cazip bir seçenek durumuna geldi. Peki, altın hesabı açmak için ne yapmak gerek, altın hesabı nasıl açılır? Altın hesabı nedir?

07.02.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-10:18)

Günümüz ekonomik şartları, birikimde bulunan kimseleri altın almaya ve biriktirmeye yöneltmiştir. Bunun için yaygın bir şekilde kullanılmakta olan yöntemlerden birisi de altın hesabı açmak ve alınan altınları da bu söz konusu hesap içerisinde biriktirme yoluna gidilmesidir. Pek çok vatandaşın ilgilenmiş olduğu bir konu olan altın hesabı kullanım ve birikim açısından da bir hayli kolaydır. Altın hesabı nedir? ve ne işe yarar, altın hesabı nasıl açılır sorularına dair tüm detayları derledik.

ALTIN HESABI NEDİR?

Tasarruflarını altın şeklide değerlendirmek ve güvenli olarak saklamak isteyen vatandaşlar altın hesabı açıyor. Hemen hemen bütün bankalarda bulunan altın hesabı vadeli ve vadesiz olmak üzere iki şekilde hizmet veriyor. Çoğu bankada vadesiz bir şekilde açılan altın hesabı vadeli olarak da açılabiliyor. Vadesiz olarak açtığınız altın hesabında faiz alınmıyor. Fakat vadeli olarak açtığınız altın hesabında faiz alabilirsiniz..

ALTIN HESABI NASIL AÇILIR?

Son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilen altın hesabı vadeli ya da vadesiz olarak 2 şekilde açılabiliyor. Açacağınız bankada hesabınız mevcutsa altın hesabı açmanız oldukça basit. Şubeye giderek, mobil uygulaması ve internet bankacılığıyla altın hesabı açabilirsiniz. Eğer açacağınız bankanın müşterisi değilseniz şubeye bizzat gitmeniz gerekiyor.

Altın hesabı

Açmış olduğunuz altın hesabını birikim tutarınıza göre belirli olan orandaki bir faize bağlayabilirsiniz. Vadeli altın hesabı ile birlikte hesabınızın içerisinde bulunan altın belirlenen oranda kazanç sağlar. Fakat vadeli altın hesabı için müşterilerin bankalara göre değişkenlik gösteren birtakım şartları yerine getirmeleri zaruridir. Bunun hakkında da daha detaylı bilgi sahibi olmak için müşterisi olduğunuz banka ile görüşmeniz daha sağlıklıdır.

ALTIN HESABI CAİZ MİDİR?

Vatandaşlar altın hesabının caiz olup olmadığını araştırıyor. Diyanet İşleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre altına yatırım yapmak haram değildir. Neden olarak, "kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.” açıklamasını yaptı. Altının yeni kur üzerinden satılması caizdir. Lakin bu ticaretin sadece peşin şekilde yapılması caizdir. Aynı zamanda paranın fiziki olması gerekir. Altını sanal alışveriş yapmak caiz değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal