Altcoin Nedir, Nasıl Satın Alınır?

Kripto para dünyasında adını sıkça duyduğumuz Altcoin ifadesinin ne demek olduğu, piyasada neyi temsil ettiği ve avantajlarının ne olduğuna dair bilgileri sizler için derledik.

04.05.2018-12:24 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-18:10)

Şifrelenmiş kodlarla oluşturulan sanal para olan Bitcoin ile birlikte bu tür sanal değerlere ilgi artmış ve dolayısıyla buna benzer sistemlerin türevleri de birbiri ardına gelmeye başlamışlardır. Yine Bitcoin gibi olan ama farklı bir algoritmaya sahip şifrelenen yeni bir sistemin adı da Altcoin’dir. İşte detayları…

ALTCOİNLERİN SİSTEMDEKİ YERİ NEDİR?

Sekiz yüzden fazla Altcoin sistemi oluşmakta ve bunlara Bitcoin sitelerinde erişilmektedir. Fakat henüz yeterince talep görmemesinden dolayı her zaman her yerde Altcoin bulamayabilirsiniz. Bazı sitelerde Altcoinleri Bitcoin’e de çevirebilmeniz mümkündür. Sanal olarak kodlarla üretilmiş para birimleri Bitcoin’den sonra çıkmaya devam etmektedir Bitcoin’den sonra çıkan bu sistemdeki coinlere Altcoin denmektedir.

Bir başka söylemle “Alternative Coin” ifadesinin kısaltılmış adına Altcoin denmektedir. Ripple, Ethereum Classic, Litecoin, Dash, IOTA, NEM vb. birçok coin için Altcoin tabirini kullanabiliriz. İlk altcoin Namecoin ismiyle bilinmektedir ve sekiz yüzün üzerinde Altcoin üretilmiştir.

Altcoin’ler uzun süreli hayatta kalamayan sanal varlıklardır. Çoğu piyasaya tutunamayarak yok olup giderken piyasada yer alabilmiş Altcoinler değer görebilmektedir. Ripple, Ethereum Classic, Litecoin, Dash, IOTA, NEM gibi Altcoinler değer görmüş ve piyasada yer edinebilmiş Altcoinlerdir.

BU SİSTEME İHTİYAÇ VAR MI?

Bitcoin ile yakından ilgilenen insanlar tarafından Altcoinlerin başarısız bir girişim olduğu ve gereksiz olduğu savunularak hiçbir zaman da Bitcoin ile boy ölçüşemeyeceği öngörülmektedir. Ancak Altcoinler, sistemi geliştirenlere bir takım testler yapmak için fırsat olarak görülebilir, Bitcoin’in test edilebileceği bir sanal ortam bir laboratuvar olarak görünebilir. Ayrıca Bitcoin rekabetini de destekleyen bir kripto sistemdir Altcoinler. Alternatif sistemler sunarak Bitcoin’i tekel olmaktan çıkarır ve Bitcoin geliştiricilerini zorunlu olarak yenilikler yapmaya zorlayan bir sistemdir.


AVANTAJLARI

- Daha kolay kullanımla birlikte sunduğu konfor.

- Yüksek likidite.

- Bitcoine oranla işlem hızının yüksek olması

- Finansal araçlarının kolay kullanım ve erişimi.

- Ucuz madencilik ekipmanları.

- Tekelinin olmaması.

- Madenciliğin hızlandırılması için algoritmalarda ve program kodunda değişiklikler yapılması.

NASIL SATIN ALINIR?

Bir Altcoin satın almanın en kolay ve en alışılmış yolu borsayı kullanmaktır. Satın alma işlemini gerçekleştirmek için yapılması gereken ilk şey güvenilir bir hesap oluşturmak ve ardından bir borsa bulmak. Daha sonra banka hesabınızla birlikte satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Altcoin satın almanın tek yolu borsa değil elbette. Bu işlem için güvendiğiniz bir kripto para sitesini de tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal