Almanya Merkez Bankası: Alman Ekonomisi Bu Sene Yüzde 7,1 Küçülecek

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu sene coronavirüs sebebiyle % 7,1 daralacağını tahmin etti.

05.06.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-12:53) Almanya Merkez Bankası: Alman Ekonomisi Bu Sene Yüzde 7,1 Küçülecek
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu sene coronavirüs sebebiyle % 7,1 daralacağını tahmin etti.

Bundesbank, Almanya ekonomisiyle ilgili yarı senelik raporunda coronavirüs salgınının peşinden 2020-2021 ve 2022 senelerini içine alan küçülme ve büyüme öngörülerini paylaştı

Bu tahminlere göre, banka, Almanya’da bu sene için takvim etkisinden yalıtılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) küçülme öngörüsünü coronavirüs salgını sebebiyle % 7,1 olarak açıkladı.

Gelecek sene için % 3,2 ve 2022 için de % 3,8 genişleme öngörüsünde bulunuldu.

Bankanın raporunda, coronavirüs salgını ve yayılmasının önüne geçmek için alınan önlemler sebebiyle senenin birinici çeyreğinde ekonomik üretiminin olağanüstü bir şekilde gerilediği ifade edilerek, ikinci çeyrekte gerilemenin daha büyük olacağına dikkat çekildi.

Alman ekonomisinin coronavirüsün sebep olduğu resesyonu ardında bırakarak, yeniden genişlemeye başladığı belirtilen raporda, ekonomik görünümün belirsiz kalmayı sürdürdüğü uyarısın da bulunuldu.

Raporda fikirlerine yer verilen Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, kamu maliyesinin Alman ekonomisinin kararlılığına ciddi bulunduğunu ifade ederek, "Yeni teşvikler mevcut durumda gereklidir. Hükümetin ekonomik teşvik programını olumlu olarak değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Almanya'da devlet, coronavirüs salgınının Alman ekonomisini İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyona götüreceğini aktarıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal