Almanya Ekonomisi Daralmaya Devam Ediyor

Son yıllarda Nazi akımının egemen olduğu Almanya ekonomisi Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların yoğun olduğu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9.7 daraldı.

25.08.2020-19:57 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-19:55) Almanya Ekonomisi Daralmaya Devam Ediyor

Son yıllarda Nazi akımının egemen olduğu Almanya ekonomisi Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların yoğun olduğu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9.7 daraldı.

Alman ve Amerikan medyalarında yer alan haberlere göre Alman ekonomisi gittikçe küçülüyor.

Salgının başlamasından bu yana harcama ve alışverişin büyük oranda düştüğü Almanya’da, Merkel hükümeti yüz milyarlarca Euro ile ülke ekonomisini sübvanse etmeye çalıştı. Ancak yapılan bütün kamusal fonlamalar ve desteklemelerle Alman ekonomisindeki daralmanın önüne geçilemedi.

Ünlü Amerikan medya kuruluşu Bloomberg’de yer alan habere göre Alman şirketlerinin ve halkın alışverişteki harcamalarında ciddi oranda düşüş devam ediyor. Bunun yanısıra Almanya’Da yatırımlarda da ciddi daralma söz konusu. Yatırımların ikinci çeyrekte yüzde 7.9 oranında düştüğü belirtilen haberde bireysel ve aileve harcamalarda da yüzde 11*lik bir düşüş meydana geldi. Alman İstatistik kurumundan kamuya yapılan açıklamaya göre ayri Safi Milli Hasılasında da düşüş meydana geldi. Açıklamada gayrisafi yurt içi hasıladaki daralma devam ediyor ve bu oran yüzde 10 civarında seyrediyor. Aynı dönemde Almanya’nın ihracatı da yüzde 20 oranında azaldığı belirtiliyor.
Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz da büyüme oranlarının Koronavirüs öncesi seviyelerine 2021 yılının sonlarından önce dönemeyeceğini öne sürmesine rağmen uluslararası ekonomistler bu konuda hiç de iyimser değil. Özellikle almanların mekanik alanındaki ihracatının düşüş orananın daha da hızlanacağı belirtiliyor.

Almanya’nın koronavirüs etkisinin yanısıra ülkedeki Nazizmin yayılması da bu konuda ciddi etken. Alman sanayicileri ve işadamları arasında hızla yayılan Nazizm, alman devlet bürokrasisine de hakim olmaya başlıyor. Yaşanan bu gelişmeler, ülke ekonomisinin dünya ile ilişkilerine ağır darbe vuruyor.

Öte yandan Almanya'da hükümetin pandemi dönemi ücret destek programını uzatmayı düşündüğü belirtiliyor. Sürenin 24 aya uzatılması seçenekler arasında. Ücret destek programıyla işçilerin ücretlerinin büyük kısmı kamu tarafından ödeniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal